Прості рецепти приготування йогурту в йогуртниці, мультиварці, термосі і банку в домашніх умовах: йогурти з молока, закваски та сметани, солодкі йогурти з ягодами і фруктами

Як зробити йогурт в домашніх умовах на заквасці покроково

Найпростіше приготувати йогурт на аптечної заквасці, для цього достатньо придбати два основних продукту.

Від кількості молока залежить кінцева йогурту консистенція, чим його менше, тим йогурт буде густіше.

Далі виконуємо такі дії:

  • Якщо молоко сільська, його необхідно закип’ятити. У разі покупки вже пастеризованого, цей крок потрібно пропустити. Береться 1-3 л молока.
  • Остудити молоко до 40-45°С. Пастеризоване нагріти до такої температури.
  • Один пакетик або баночку закваски додати до тепленькому молока, розмішати.
  • Тару, в якій готуватися йогурт, закутати ковдрою і поставити в тепло. Якщо хочете зробити йогурт порційно, то розлийте молоко з доданою закваскою в порційні контейнери і укутайте їх ковдрою.
  • Залишити сквашиваться на 8-12 годин. Зручно готувати таку закваску з вечора, так з ранку отримуємо смачний і корисний сніданок.