Прості рецепти приготування йогурту в йогуртниці, мультиварці, термосі і банку в домашніх умовах: йогурти з молока, закваски та сметани, солодкі йогурти з ягодами і фруктами

Як приготувати йогурт в домашніх умовах в термосі?

Рецепт домашнього йогурту в банку: простий рецепт


Цей рецепт називають бабусиним, так як таким способом готували смачний продукт з молока раніше, коли про йогуртницах і мультиварках ще й не мріяли. Для приготування знадобиться:

  • 1 л молока;
  • 200 мл закваски.

У минулі часи господині залишали в баночці залишки раніше приготовленого кисломолочного продукту, зберігаючи їх в холоді і використовуючи в якості закваски. Сьогодні ж її можна купити в магазинах, багато торгові марки випускають готову закваску для «живого» йогурту.

Готується йогурт наступним чином:

  • Змішайте закваску з молочком, нагрітою до 40°С.
  • Залити суміш в банку і поставити біля теплої батареї, попередньо закутавши банку ковдрою.
  • В давнину такий йогурт залишали на печі, сучасні господині, якщо відключено опалення, можуть використовувати для підтримки оптимальної температури духовку.
  • Через 6-8 годин сквашування смачний корисний кисломолочний продукт в банку готовий.