Як приготувати яєчню смачно, швидко і незвично: покрокові рецепти з фото класичної яєчні, яєчні глазуньи, яєчні з перепелиних яєць, яєчня з овочами, ковбасою і беконом на сковороді, в мікрохвильовці, мультиварці, в духовці і на пару

Як приготувати яєчню яєчню: головні секрети

У кожного шеф-кухаря в арсеналі свої секрети і хитрощі, які допомагають йому завжди бути на висоті в приготуванні своїх страв, навіть таких примітивних, як яєчня. Але не тільки вони використовують їх у дії, але і звичайні господарки не проти застосувати їх. Так що ж це за секрети, про які всі знають, але ніхто не говорить?

  • Куди розбивати краще? Для того, щоб жовток залишився цілим, необхідно розбити яйця в окрему миску, а тільки потім акуратно вилити на гарячу сковороду.
  • Роль масла в приготуванні? Щоб блюдо вийшло ніжним і м’яким, використовуйте першокласне оливкова олія першого холодного віджиму. Його точка димлення становить від 160 до 242°C. Чим вище точка, тим рафинированней масло.
  • Як поводитися з яйцем? У перші 30 секунд не потрібно чіпати яйце взагалі. Після можна використовувати спеції, перевернути або підлити масла на білок.
  • Шовковиста та ніжна текстура, таке буває? Якщо не чекати, поки розжариться сковорода, а відразу помістити в неї масло, а потім яйце, то воно вийде більш ніжним і тане в роті. Правда, таке приготування займе набагато більше часу.
  • Рідкі жовтки напевно. Щоб у вас вийшли рідкі жовтки, а білки швидше приготувалися, спробуйте полити білки зверху маслом, на якому смажиться блюдо.
  • Як прибрати надлишки масла? Перед подачею варто прибрати надлишки масла паперовою серветкою або ж помістити яєчню на деякий час на паперовий рушник, і вмочити її їм.
  • Які продукти використовувати? В будь-якому блюді продукти повинні бути свіжі. Так і в яєчню необхідно використовувати тільки свіжі інгредієнти. Якщо яйця будуть домашні, то це навіть краще, так як смак у них ніжніше.
  • Інструменти для готування. Використовуйте силіконові лопатки, вони відмінно підходять як для перевертання, так і для поливання. Вони не пригорають і не порушують цілісність страви.