Рецепти самого смачного тіста для чебуреків на кефірі, окропі, пиві і горілці, а також заварного тіста і хрусткого тіста з пухирцями

Чебуреки на пиві: рецепт листкового тіста

А ви знаєте, що на пиві можна замісити чудове листкове тісто? Так-так, цей слабоалкогольний напій можна не тільки пити, але і є. Для тіста знадобиться:

  • 1 ст – будь-якого пива;
  • Одне яйце;
  • 600 г пшеничного борошна;
  • 0,5 год л солі.

Готується тісто за наступною технологією:

  • У ємність вбити яйце, додати сіль. Збити.
  • Влити пиво.
  • Потроху всипати борошно, починаючи заміс. Все борошно відразу сипати не варто, так як тісто може вийти твердим, забитим.
  • Коли тісто у ємності буде збиратися на ложку, викладіть та домесите руками.
  • Після, готове тісто потрібно помістити назад у ємність, накрити рушником і залишити на 1-2 години «дозріти».
  • Рецепт тіста на чебуреки з горілкою

    Горілка – цей інгредієнт зробить тісто хрустким. Якщо переживаєте, що чебуреки вийдуть «алкогольними», то поспішаємо розвіяти ваші страхи: алкоголь при впливі високих температур (смаження) випаровується. Підготуйте:

    • 100 мл води;
    • 200 г пшеничного борошна;
    • 2 ст л соняшникової олії;
    • 1/3 год л цукрового піску;
    • 1 ст л горілки;
    • Щіпку солі.

    Виконуємо наступні етапи приготування:

  • Просіяти підготовлену борошно в миску.
  • Підігріти воду, вона повинна бути теплою. В ній розчинити сіль і цукор.
  • Закип’ятити соняшникову олію.
  • У борошно влити воду, додати горілку, перемішати ложкою, додати кипляче масло.
  • Стіл посипати борошном і вимісити тісто. Залишити на 10 хв.
  • Після закінчення цього часу вимісити тісто ще 1-2 хв. Залишити ще на 10 хв.
  • Повторно вимішати 1-2 хв. Залишити на 10 хв.
  • Можна починати ліпити чебуреки.
  • Тісто по цьому рецепту не слід давати відпочити або вистоятися. Воно використовується відразу.