Рецепти самого смачного тіста для чебуреків на кефірі, окропі, пиві і горілці, а також заварного тіста і хрусткого тіста з пухирцями

Загальні принципи приготування тіста для чебуреків

Отже, визначившись з інгредієнтами, можна братися за приготування. Але перш, ніж почати заміс, ознайомтеся із загальними принципами приготування такого тесту:

  • Майте борошно про запас. Досить часто так буває, що борошна, зазначеної в рецепті, не вистачає. Так виходить тому, що не враховується борошно на підсипання під час вимішування і ліпленні чебуреків.
  • Присипайте борошном зліплений чебурек. Це робиться для того, щоб тісто, що знаходиться вгорі вироби, не взялася скоринкою.
  • Змішуйте сухі інгредієнти, і лише потім додавайте рідину. Виняток робиться для солі. Її розчиняють у воді, щоб крупинки солі не траплялися в тесті.
  • Якщо робите заварне тісто, то необхідно заварювати 1/3 борошна, а все інше додавати, коли трохи охолоне. Інакше тісто може не вийти.