Рецепти самого смачного тіста для чебуреків на кефірі, окропі, пиві і горілці, а також заварного тіста і хрусткого тіста з пухирцями

Тісто для чебуреків на кефірі: покроковий рецепт

Простий, але смачний рецепт, для приготування якого потрібно мати:

  • 1 ст кефіру будь-якої жирності;
  • Одне яйце;
  • 5 ст пшеничного борошна;
  • Щіпку солі.

Після приготування інгредієнтів слідують такі дії:

У ємність влити кефір, розчинити сіль, вбити яйце.

Все перемішати до однорідності.

Приєднати борошно, вимісити.

Коли тісто стане грудкою, посипати стіл борошном і вимісити руками до гладкості.

Розділити на рівні частини і можна приступати до виготовлення чебуреків.

Заварне тісто для чебуреків: рецепт з фото

По цьому рецепту тісто виходить еластичним, м’яким, податливим. А після смаження в ньому з’являється безліч бульбашок, що змушують тісто просто танути в роті. Готуємо інгредієнти:

  • 150-180 мл води;
  • Одне яйце;
  • 20 мл соняшникової олії;
  • 450-500 г борошна;
  • 1 год л солі.

Щоб отримати заварне тісто для чебуреків ідеальної консистенції, потрібно провести наступні дії.

Для приготування тіста підійде казан або каструлю з товстим дном. В неї влити воду, масло, розчинити сіль. Довести до кипіння.
Всипати майже повний ст борошна, заважати, поки не завариться.
Перекласти в інший посуд і дати злегка охолонути. Вбити яйце, вимішати до однорідності.

Приєднати борошно, замісити.

Повинно вийти еластичне, податливе тісто. Його обмотати харчовою плівкою, дати полежати 30 хв.

Після закінчення даного часу розрізати тісто на рівні шматки і можна займатися виготовленням чебуреків.