Рецепти самого смачного тіста для чебуреків на кефірі, окропі, пиві і горілці, а також заварного тіста і хрусткого тіста з пухирцями

Самий швидкий рецепт хрусткого тіста для чебуреків

Багато господинь не люблять довго «заморочуватися» на кухні. Цей рецепт ідеально підійде саме їм, оскільки вимагає мінімум часу, а чебуреки виходять з хрусткою, пухирчастої, золотистою скоринкою. Для їх приготування потрібні:

  • 200 мл – мінеральної сильноглазированной води;
  • 1,5–2 ст – борошна;
  • Щіпка солі;
  • 1 ст л цукрового піску;
  • 1 ст л соняшникової олії.

Готується тісто так:

  • Мінеральну воду охолодити, влити в ємність.
  • Розчинити в ній цукровий пісок і сіль.
  • Просіяти борошно, і порціями вводити її в мінералку.
  • Коли маса стане густою, додати соняшникову олію.
  • Досипати борошна, зробити заміс. Тісто має бути тугим.
  • Його покласти в поліетиленовий пакет і відправити на 2 години на холод.
  • Як приготувати найсмачніші тісто для чебуреків: хитрощі та поради кулінарів

    Розкриємо декілька секретів приготування смачних чебуреків:

  • Борошно потрібно обов’язково просіяти, так вона збагатиться киснем, і тісто не буде забитим.
  • Якщо замінити просту воду в тесті на мінеральну негазовану, то тісто буде більш ніжним.
  • Додавання горілки в тісто додасть особливий хрускіт готовому блюду.
  • Цукор в тесті надає рум’яну скоринку при обжарюванні.
  • Якщо страва вийшла твердою, врятувати його допоможе поліетиленовий пакет. У нього скласти чебуреки і замотати для відпарювання. Як варіант, можна підігріти в мікрохвильовій печі.
  • Цибуля робить фарш соковитіше. Кулінари радять використовувати пропорцію один до одного (цибуля/м’ясо).
  • Після смаження слід викласти готові вироби на паперовий рушник, щоб прибрати зайве масло.
  • Якщо у вас начинка з курячого або яловичого фаршу, то в неї для соковитості можна додати трохи вершкового масла.
  • Чебуреки можна робити не тільки з м’ясом. В якості начинки відмінно підійде сир, яйце з зеленню, картопля.