Рецепти самого смачного тіста для чебуреків на кефірі, окропі, пиві і горілці, а також заварного тіста і хрусткого тіста з пухирцями
Самий швидкий рецепт хрусткого тіста для чебуреків
Багато господинь не люблять довго «заморочуватися» на кухні. Цей рецепт ідеально підійде саме їм, оскільки вимагає мінімум часу, а чебуреки виходять з хрусткою, пухирчастої, золотистою скоринкою. Для їх приготування потрібні:
200 мл – мінеральної сильноглазированной води;
1,5–2 ст – борошна;
Щіпка солі;
1 ст л цукрового піску;
1 ст л соняшникової олії.
Готується тісто так:
Мінеральну воду охолодити, влити в ємність.
Розчинити в ній цукровий пісок і сіль.
Просіяти борошно, і порціями вводити її в мінералку.
Коли маса стане густою, додати соняшникову олію.
Досипати борошна, зробити заміс. Тісто має бути тугим.
Його покласти в поліетиленовий пакет і відправити на 2 години на холод.
Як приготувати найсмачніші тісто для чебуреків: хитрощі та поради кулінарів
Розкриємо декілька секретів приготування смачних чебуреків:
Борошно потрібно обов’язково просіяти, так вона збагатиться киснем, і тісто не буде забитим.
Якщо замінити просту воду в тесті на мінеральну негазовану, то тісто буде більш ніжним.
Додавання горілки в тісто додасть особливий хрускіт готовому блюду.
Цукор в тесті надає рум’яну скоринку при обжарюванні.
Якщо страва вийшла твердою, врятувати його допоможе поліетиленовий пакет. У нього скласти чебуреки і замотати для відпарювання. Як варіант, можна підігріти в мікрохвильовій печі.
Цибуля робить фарш соковитіше. Кулінари радять використовувати пропорцію один до одного (цибуля/м’ясо).
Після смаження слід викласти готові вироби на паперовий рушник, щоб прибрати зайве масло.
Якщо у вас начинка з курячого або яловичого фаршу, то в неї для соковитості можна додати трохи вершкового масла.
Чебуреки можна робити не тільки з м’ясом. В якості начинки відмінно підійде сир, яйце з зеленню, картопля.