Рецепти самого смачного тіста для чебуреків на кефірі, окропі, пиві і горілці, а також заварного тіста і хрусткого тіста з пухирцями

Рецепт тіста для чебуреків з маргарином

Якщо розібратися, то в цьому варіанті тесту соняшникова олія замінюється маргарином. Тісто виходить нічим не гірше класичного, і володіє такими ж чудовими бульбашками і особливим хрускотом. Готуємо такі продукти:

  • 250 г вершкового маргарину;
  • 2 ст – води;
  • 4 ст л горілки;
  • 1 год л солі;
  • 6 ст – пшеничного борошна.

Далі виконуємо такі дії:

  • Маргарин розтопити. Це можна зробити на сковороді або в каструлі, як варіант можна розтопити маргарин в мікрохвильовці.
  • Борошно з’єднати з сіллю.
  • Приєднати горілку, розтоплений маргарин, воду.
  • Перемішати і замісити пружне тісто. Накрити рушником і дати тісту відпочити.
  • Через 15-20 хв можна приступати до ліплення чебуреків.
  • Сирне тісто для чебуреків: оригінальний рецепт

    Чомусь прийнято вважати, що з тіста з сиром робляться тільки запіканки і булочки. А ось і ні, з сирного тіста можна приготувати шикарні чебуреки з м’ясом. Вони будуть м’якими, смачними і зовсім не стандартними. Давайте розвіювати міфи про сирному тісті, представляючи його в абсолютно незвичайному, оригінальному варіанті.

    Готуємо продукти:

    • 200 г сиру, найкраще підійде домашній, але за відсутності такого замініть його магазинним;
    • Одне яйце;
    • 1 ст л сметани;
    • 2 ст л води;
    • 0,5 год л соди і солі;
    • 1 год л цукрового піску;
    • 1 ст – пшеничного борошна.

    Готуємо тісто наступним чином:

  • Перемішати сир з яйцем, сіллю, цукровим піском. Це найзручніше робиться із застосуванням блендера.
  • Додати сметану, перемішати.
  • Погасити соду киплячою водою, додати в тісто. Воно відразу стане помітно пухким.
  • Приєднати борошно і замісити м’яке еластичне тісто.
  • Його можна застосовувати відразу. Сирне тісто не слід розгортати надто тонко, так як саме смак сиру повинен доповнювати смак м’ясної начинки.