Кутя з рису з родзинками поминальна: кращі покрокові рецепти рисової куті з родзинками, медом, горіхами і сухофруктами на поминки і Різдво


Різдвяна кутя з пшениці з родзинками, чорносливом та горіхами

  • Розкладіть пшеницю (1 ст) і мак (100 м) за різними мисочкам і залийте холодною водою на ніч.
  • Вранці відваріть пшеницю в тій же воді, в якій вона настоювалась. Так більшою мірою збережеться її корисність.
  • Воду з макових зерен злийте, але не до кінця, він не повинен бути зовсім сухим. Потовчіть його в ступці до білого соку — макового молочка.

  • Змішайте мак з медом (3 ст л) і цукром (3 ст л), все ретельно расколотите.
  • Горіхи (150 г) підсушіть на сковороді або в духовці, злегка їх подробите.
  • Сухофрукти (родзинки, чорнослив — 250 г) обдайте окропом, як тільки вода охолоне — злийте її. Сушку поріжте на невеликі шматочки.
  • З’єднайте всі складові куті в одне блюдо.

Як зварити поминальну кутю з перловки?

  • Щоб перлова крупа швидко зварилася, залийте її водою і залиште на ніч розбухати.
  • Вранці залийте крупу двома склянками води і варіть близько години. Цього часу цілком повинно вистачити. Ідеально для цього використовувати казанок або глиняні горщики.
  • Відваріть мак, 15 хвилин буде більше, ніж достатньо. Потім відіжміть з нього воду через марлю, і качалкою розімніть до появи білого соку.
  • Курагу подрібніть на маленькі шматочки, потім разом з родзинками залийте окропом.
  • Останнім етапом змішайте всі компоненти в готову кутю.
  • Додайте у воду, в якій вариться каша, столову ложку рослинної олії. Так крупинки не будуть склеюватися між собою.