- Рис промийте і варіть кілька хвилин після закипання.
- Потім ще раз промийте його холодною водою, залийте нової, і варіть до готового стану. Це робиться для того, щоб прибрати клейкість, притаманну рису.
- Залиште рис «настоюватися». Можна його відкинути на друшляк, але не обов’язково.
- Тим часом мак залийте окропом. Нехай трохи розмокне, потім злийте воду.
- Потовчіть його в ступці або качалкою в глибокій тарілці.
- Якщо використовуєте мигдаль, то спочатку обдайте його тільки закипілою водою, очистіть від шкаралупи, а потім потовчіть.
Волоські горіхи бажано попередньо обсмажити, а потім розтовкти. Так розкриється їх неповторний горіховий смак.
- Додайте до горіхів цукор (можна мед), мак і трохи кип’яченої води, добре перемішайте.
- Родзинки ненадовго залийте окропом, коли набубнявіє — злийте охололу воду.
- Змішайте всі підготовлені інгредієнти, прикрасьте четвертинками волоських горіхів, посипте цукровою пудрою.