Кутя з рису з родзинками поминальна: кращі покрокові рецепти рисової куті з родзинками, медом, горіхами і сухофруктами на поминки і Різдво

  • Рис промийте і варіть кілька хвилин після закипання.
  • Потім ще раз промийте його холодною водою, залийте нової, і варіть до готового стану. Це робиться для того, щоб прибрати клейкість, притаманну рису.

  • Залиште рис «настоюватися». Можна його відкинути на друшляк, але не обов’язково.
  • Тим часом мак залийте окропом. Нехай трохи розмокне, потім злийте воду.

  • Потовчіть його в ступці або качалкою в глибокій тарілці.
  • Якщо використовуєте мигдаль, то спочатку обдайте його тільки закипілою водою, очистіть від шкаралупи, а потім потовчіть.

Волоські горіхи бажано попередньо обсмажити, а потім розтовкти. Так розкриється їх неповторний горіховий смак.

  • Додайте до горіхів цукор (можна мед), мак і трохи кип’яченої води, добре перемішайте.

  • Родзинки ненадовго залийте окропом, коли набубнявіє — злийте охололу воду.
  • Змішайте всі підготовлені інгредієнти, прикрасьте четвертинками волоських горіхів, посипте цукровою пудрою.