Кутя з рису з родзинками поминальна: кращі покрокові рецепти рисової куті з родзинками, медом, горіхами і сухофруктами на поминки і Різдво


Кутя на поминки з родзинками, мигдалем і сухофруктами

Більш бюджетним варіантом стане приготування такої куті з волоськими горіхами, а не з мигдалем. Смак буде не менш приємний, але вирішувати, звичайно, вам.

  • Для даного рецепту використовується родзинки, кизил і курага. Сухофрукти виберіть без кісточок, помістіть в посудину і залийте окропом.
  • Рис відваріть, як у попередньому рецепті: перший раз варіть кілька хвилин, потім, промивши, варіть в новій воді до готовності. Не забудьте трохи посолити.

  • Волоські горіхи смажте на сухій сковороді, злегка подробите.

Якщо використовуєте мигдаль, то його попередньо необхідно залити окропом і позбавити від лушпиння.

  • Курагу і кизил вимокають серветкою і поріжте на дрібні шматочки, однакові з родзинками.

  • Промитий рис змішайте з цукром, горіхами і сухофруктами.
  • Подавайте таку кутю холодною.