Кутя на поминки з родзинками, мигдалем і сухофруктами
Більш бюджетним варіантом стане приготування такої куті з волоськими горіхами, а не з мигдалем. Смак буде не менш приємний, але вирішувати, звичайно, вам.
- Для даного рецепту використовується родзинки, кизил і курага. Сухофрукти виберіть без кісточок, помістіть в посудину і залийте окропом.
- Рис відваріть, як у попередньому рецепті: перший раз варіть кілька хвилин, потім, промивши, варіть в новій воді до готовності. Не забудьте трохи посолити.
- Волоські горіхи смажте на сухій сковороді, злегка подробите.
Якщо використовуєте мигдаль, то його попередньо необхідно залити окропом і позбавити від лушпиння.
- Курагу і кизил вимокають серветкою і поріжте на дрібні шматочки, однакові з родзинками.
- Промитий рис змішайте з цукром, горіхами і сухофруктами.
- Подавайте таку кутю холодною.