Кутя з рису з родзинками поминальна: кращі покрокові рецепти рисової куті з родзинками, медом, горіхами і сухофруктами на поминки і Різдво

Кутя в мультиварці з рису з родзинками поминальна

В мультиварці рисова кутя вариться так само, як і в каструлі, тільки не треба періодично помішувати рис. Завдяки антипригарному ковшу, можна не стежити за процесом варіння, а зайнятися своїми справами.

  • Залийте рис водою і варіть на режимі вашої мультиварки, призначеним для круп, 25 хвилин.
  • Тим часом обдайте окропом ізюм, нехай розкисає.
  • Відкрийте кришку, дайте вийти випаровуванню. Дочекайтеся, поки рисова каша охолоне.
  • Півсклянки меду розчиніть у невеликій кількості кип’яченої води. Має вийти не дуже рідко.
  • Злийте з родзинок воду, і з’єднайте всі інгредієнти воєдино.
  • Можна трохи видозмінити цей процес, так би мовити, спростити завдання:

    • Перед тим, як включити процес готування рису в мультиварці, закиньте туди ще промитий ізюм. Заздалегідь його ошпарювати окропом не потрібно, він розпариться в процесі готування.
    • Медову воду також можна долити в самому початку готування, але краще цього не робити. Вся справа в тому, що мед при термічній обробці втрачає всі свої корисні властивості.