Кутя з рису з родзинками поминальна: рецепт покроково
- Ізюм добре вимийте, попередньо заливати окропом його не потрібно. Дайте йому стекти і підсохнути.
- Розігрійте сковороду, покладіть в неї шматочок вершкового масла, відправте туди родзинки обсмажуватися. На родзинки повинна з’явиться трохи скоринка.
- Продовжуйте обсмажувати, додавши ложку цукрового піску.
- Візьміть довгий рис, завчасно промийте його. Потім обсмажте рис на сковороді, тим самим ви і просушіть його. Досипте інший цукор і масло до рису. Продовжуйте все обсмажувати, вміст сковороди має стати трохи коричневим.
- Перемішайте рис і родзинки, залийте водою, закрийте кришкою. Тушкуйте на маленькому вогні до готовності.
- Компоненти були заздалегідь оброблені, тому часу на приготування піде по мінімуму.
Через брак деяких продуктів, вершкове масло можна замінити рослинним, а цукор – медом. Вийде пісна, дієтична кутя.