Кутя з рису з родзинками поминальна: кращі покрокові рецепти рисової куті з родзинками, медом, горіхами і сухофруктами на поминки і Різдво

Кутя з рису з родзинками поминальна: рецепт покроково

  • Ізюм добре вимийте, попередньо заливати окропом його не потрібно. Дайте йому стекти і підсохнути.
  • Розігрійте сковороду, покладіть в неї шматочок вершкового масла, відправте туди родзинки обсмажуватися. На родзинки повинна з’явиться трохи скоринка.
  • Продовжуйте обсмажувати, додавши ложку цукрового піску.

  • Візьміть довгий рис, завчасно промийте його. Потім обсмажте рис на сковороді, тим самим ви і просушіть його. Досипте інший цукор і масло до рису. Продовжуйте все обсмажувати, вміст сковороди має стати трохи коричневим.
  • Перемішайте рис і родзинки, залийте водою, закрийте кришкою. Тушкуйте на маленькому вогні до готовності.
  • Компоненти були заздалегідь оброблені, тому часу на приготування піде по мінімуму.

Через брак деяких продуктів, вершкове масло можна замінити рослинним, а цукор – медом. Вийде пісна, дієтична кутя.