Кутя з рису з родзинками поминальна: кращі покрокові рецепти рисової куті з родзинками, медом, горіхами і сухофруктами на поминки і Різдво


Солодка кутя на поминки з родзинками, медом і волоськими горіхами

  • Для куті візьміть недроблену пшеницю (2 ст). Закип’ятіть воду і всипте крупу варитися. На маленькому вогні вона має зваритися до розсипчастості.
  • Мед (0,5 ст) розведіть з водою, кутя не повинна бути дуже щільною, можна додати цукор.
  • Родзинки (200 г) залийте окропом. Для більш швидкого ефекту поставте його кипіти на кілька хвилин, воду злийте.
  • Горіхи (0,5 ст) просушіть на сковороді, трохи розтлумачте їх качалкою.
  • З’єднайте солодку составляемую куті: мед, родзинки, горіхи.
  • Введіть отриманий в гущу зварену пшеницю, добре перемішайте.

  • Рецепт куті на поминки з родзинками і маком

    • Рис варіть до готовності, як розповідалося раніше.
    • Родзинки підготуйте для використання, заливши окропом.

    • Змішайте вершкове масло, мед, родзинки і мак, кілька хвилин все розігрійте до рідкого стану.
    • Перемішайте отриману масу з рисом.

    Можна задобрити кутю тільки родзинками і маком, але куди смачніше буде покласти в неї потовчений мигдаль і прикрасити волоськими горіхами.