Найпростіший рецепт поминальної куті з рису
Кутю не потрібно готувати порційно для кожного присутнього людини, буде достатньо кількох ложок, щоб пом’янути покійного. Зазвичай ставляться кілька мисочок з цим блюдом з різних боків столу, щоб кожен міг до нього дотягтися.
- Рис дуже ретельно промийте, залийте водою і варіть на слабкому вогні півгодини.
- Родзинки замочити в окропі на чверть години, потім процідіть.
- Розведіть Мед з водою, додайте за бажанням корицю, ванілін і, злегка підсохлий родзинки. Солодку масу рівномірно перемішайте, а потім всипте рис.
Як варити смачну поминальну кутю з рису: хитрощі та поради кулінарів
- Правильно підберіть рис. Довгий підійде набагато краще для цієї мети, ніж круглий. Він менш схильний до злипання, кожне зернятко буде окремо одна від одної після варіння. Найдешевший рис – теж не варіант.
- Якщо ви виберете рис для куті в целофанових пакетиках, то точно не прогадаєте. Ймовірність утворення клейкості і прилипання такого рису до каструлі зводиться до мінімуму. Просто дотримуйтесь інструкції.
- Правильно промийте рис, і півдорозі для ідеально розсипчастої каші пройдено. Робіть це під холодною водою з-під крана, поки рис не буде виднітися під товщею прозорої води.
- Ще один хитрий хід для отримання розсипчастого рису: беріть води трохи менше, ніж зазначено у співвідношенні. Якщо берете співвідношення рису і води, як 1:2, то зменшіть трохи її кількість. Долити ви завжди встигнете.
- Якщо мед для куті зацукрувався, то розтопіть його на паровій бані, тільки не можна піддавати його сильною термічній обробці. Це загрожує втратою медом своїх корисних властивостей.
- Замість меду підсолодіть кутю цукровим піском.