Як правильно сушити сухарі: найкращі рецепти домашнього приготування сухарів і грінок з різних видів хліба в духовці, мікрохвильовій печі та на сковороді

Як сушити сухарі з чорного, житнього хліба в духовці?

Потрібно:

  • Житній/чорний хліб.

Хід дій:

  • Разрубите булку навпіл.
  • Вийміть м’якуш і перетворіть в дрібні крихти.
  • Окраєць порубаєте на дрібні частини.
  • Розігрійте духовку до 160°С.
  • Перемістіть порубані і подрібнені частини булки на деко.
  • Поставте в духовку на 5 хвилин.
  • Далі сухарі можна використовувати для створення смачного домашнього квасу.
  • Як сушити сухарі в духовці з батона?

    Потрібно:

    • Батон;
    • Спеції;
    • Масло вершкове.

    Хід процесу:

  • Порубаєте на скибочки батон не менш, ніж на 2 сантиметри.
  • Покладіть на деко.
  • Натріть кожен скибочку невеликою кількістю олії з двох сторін.
  • Посипте спеціями.
  • Надішліть деко в духовку на 15 хвилин.
  • Після — вимкніть духовку і залиште сухарі остигати протягом 20 хвилин всередині.
  • Як сушити солодкі сухарі з здобної булки?

    Потрібно:

    • Здобна булка;
    • Цукрова пудра;
    • Ваніль в саше;
    • Кориця;
    • Вершкове масло.

    Хід дій:

  • Порубаєте булку на скибочки середньої ширини — 1,5-2,5 см.
  • Поверхня деко змастіть маслом.
  • Помістіть шматочки на деко.
  • Окремо з’єднайте в мисці ваніль, цукрову пудру і корицю.
  • Посипте зверху хлібці.
  • Попередньо нагрійте духовку до 140°С.
  • Перенесіть деко з хлібними скибочками всередину.
  • Готуйте протягом 25-30 хвилин, періодично поглядаючи за процесом.
  • Готові солодкі сухарики будуть золотистого відтінку.