Як правильно сушити сухарі: найкращі рецепти домашнього приготування сухарів і грінок з різних видів хліба в духовці, мікрохвильовій печі та на сковороді

При якій температурі сушити сухарі?

Сухарі — просте ласощі, яке легко є. Але щоб вийшли смачні, повітряні скибочки потрібно добре постаратися і знати деякі нюанси.

  • Білі сухарі потрібно класти в заздалегідь розігріту до 150°С духовку.
  • Сухарі з житнього хліба краще всього виходять при 180-200°С.
  • Вироби з здобної борошна сушаться при 150-170 градусів.
  • Пікантні сухарі готуються при 180 градусах.
  • А солодкі десертні сухарі до чаю — при 130-150°С.

Цікавий факт — при захворюваннях системи ШКТ, хронічних захворюваннях, хворобах кровоносної системи, серцево-судинних проблемах лікарі рекомендують замінити хліб на сухарі. Але при різних захворюваннях рекомендовані різні сорти сухарів.

Скільки часу сушити сухарі в духовці?

  • Білі і житні сухарі будуть ніжніше, якщо їх готувати протягом години.
  • Чорний хліб для квасу випікається 40 хвилин і перевертається 2-3 рази за час готування.
  • Здобні скибочки випікаються 10 хвилин, після стоять в гарячій духовці ще 20 хвилин.
  • Для виготовлення пікантних скибочок потрібно заздалегідь розігріти духовку і тільки потім відправляти їх на 5 хвилин.
  • Сухарі до чаю для десерту готуються протягом 30 хвилин.