Як правильно сушити сухарі: найкращі рецепти домашнього приготування сухарів і грінок з різних видів хліба в духовці, мікрохвильовій печі та на сковороді

З якого хліба краще сушити сухарі?

З кожного сорти хліба виходять смачні і апетитні сухарі. Єдине, є один нюанс. Він полягає в тому, що кожен сорт відповідає своєму призначенню і страви.

  • Наприклад, з булочок виходять солодкі, приємні на смак чайні сухарі. А з житнього хліба підійдуть в суп, бульйон або борщ. Сухарі з білого хліба відмінно впишуться в салат «Цезар».
  • Крім призначення сухарів, важливу роль грає і час приготування. Від кожного сорту залежить час проведення його на деко. Так, наприклад, здобні сухарі печуться швидше, а житні довше.
  • Температура приготування для кожного сорту хліба теж різна, і якщо ця умова не дотримати, то можливо фіаско. Здобні вироби — 160°С, житні — 200°С, білий — 180°С, а для десерту — 130°С.

Як сушити сухарі в духовці з білого хліба?

Потрібно:

  • Білий хліб;
  • Спеції — за бажанням.

Процес:

  • Порубаєте скибочки хліба на невеликі квадрати.
  • Посипте спеціями за бажанням.
  • Перемістіть їх на деко і в духовку.
  • Залиште їх на 15 хвилин при температурі 180°С.
  • Після, залиште їх на 10 хвилин у відключеному духовій шафі.
  • У воєнний час замість хліба використовувалися сухарі, так як вони довше не піддавалися псуванню. Солдати самі висушували скибки хлібобулочного вироби для подальшого вживання.