Як правильно і скільки часу потрібно варити каші: найповніша таблиця приготування смачних вязких і розсипчастих каш з усіх круп на молоці і на воді

Скільки варити геркулесову кашу?

Геркулесова каша — різновид вівсяних пластівців. Вона допомагає налагодити роботу органів травлення та надає енергію на цілий день. Тому обов’язково включіть її в свій раціон харчування.

Як смачно зварити вівсяні пластівці?

Вівсяні пластівці – незамінний джерело природного клітковини і різноманітних корисних компонентів. Ще одним достоїнством цього різновиду вівса є швидке приготування. Його можна вивчити на будь-якій упаковці з вівсяними пластівцями, і воно буде коливатися від 5 до 15 хвилин.

Вся справа в тому, що по своїй структурі вівсяні пластівці поділяються на: великого і середнього помелу, а також швидкого приготування. Причому варити їх можна в воді, молоці, або ж просто залити окропом, кефіром, соком і т. д. Все залежить від розміру.

  • Великі вівсяні пластівці візьміть в пропорції з водою або молоком 1:3.
  • У кипляче молоко всипте пластівці і брешіть, помішуючи, 15 хвилин.
  • Додайте цукор, трохи солі, вершкове масло.
  • Загасіть вогонь і дайте пластівцям просочитися зайвою рідиною.
  • Збагатите смакові якості страви шматочками фруктів, сухофруктів, медом або варенням.
  • Саме великі вівсяні пластівці зберігають всю корисність злаку.

  • Для приготування вівсяних пластівців середньої величини використовуйте їх у співвідношенні до рідини 1:2,5.
  • Час приготування скоротіть. Хвилин п’ять помішуйте кашу, потім стільки ж часу тушкуйте під кришкою.

Вівсянку можна подавати не тільки солодким блюдом, але і в якості гарніру або ж самостійного блюда. Тоді замість цукру кладіть сіль.

Пластівці швидкого приготування варяться за тією ж схемою, тільки всього одну хвилину. Можете просто залити вівсяні пластівці окропом і залиште набухати.

Вівсяні пластівці будь-якого розміру можна насипати в термос і залити окропом або кип’яченим молоком. Постоявши так деякий час, страва буде готове до вживання.