Як правильно і скільки часу потрібно варити каші: найповніша таблиця приготування смачних вязких і розсипчастих каш з усіх круп на молоці і на воді

Скільки варити кукурудзяну кашу на молоці і на воді?

Для приготування кукурудзяної каші потрібно знати деякі властивості цієї крупи:

  • Кукурудзяна каша не повинна варитися, а поступово «доходити» на тихому вогні, тому беріть ємність з товстим дном.
  • На один стакан крупи візьміть чотири склянки рідини. Для більш густої каші – беріть на склянку менше.
  • Кукурудзяна каша має особливість застигати, незалежно від того, вона вийшла густа або рідка.
  • Фасується, в основному, кукурудзяна крупа середнього помелу, для її приготування необхідно 30-40 хвилин після закипання.
  • Для приготування молочної кукурудзяної каші крупу спочатку відваріть у воді, а потім додайте до неї частина молока, вершкове масло і цукор. Приправте кашу шматочками сухофруктів, ваніліном, варенням, йогуртом, гарбузом.
  • В якості гарніру відваріть більш густу кашу, а замість цукру покладіть сіль.
  • Не забувайте час від часу помішувати кашу, їй властиво швидко прилипати до дна посудини. Після приготування укутайте каструлю і дайте кукурудзяної каші трохи постояти.