Як правильно і скільки часу потрібно варити каші: найповніша таблиця приготування смачних вязких і розсипчастих каш з усіх круп на молоці і на воді
Скільки варити кукурудзяну кашу на молоці і на воді?
Для приготування кукурудзяної каші потрібно знати деякі властивості цієї крупи:
Кукурудзяна каша не повинна варитися, а поступово «доходити» на тихому вогні, тому беріть ємність з товстим дном.
На один стакан крупи візьміть чотири склянки рідини. Для більш густої каші – беріть на склянку менше.
Кукурудзяна каша має особливість застигати, незалежно від того, вона вийшла густа або рідка.
Фасується, в основному, кукурудзяна крупа середнього помелу, для її приготування необхідно 30-40 хвилин після закипання.
Для приготування молочної кукурудзяної каші крупу спочатку відваріть у воді, а потім додайте до неї частина молока, вершкове масло і цукор. Приправте кашу шматочками сухофруктів, ваніліном, варенням, йогуртом, гарбузом.
В якості гарніру відваріть більш густу кашу, а замість цукру покладіть сіль.
Не забувайте час від часу помішувати кашу, їй властиво швидко прилипати до дна посудини. Після приготування укутайте каструлю і дайте кукурудзяної каші трохи постояти.