Скільки варити ячну кашу?
Ячна крупа за зовнішнім виглядом нагадує пшеничне, тільки має більш сірий відтінок.
Готова каша володіє антимікробними властивостями без шкоди для організму.
Безмолочну кашу можна приготувати так:
- Обсмажте цибулю на рослинній олії до золотистого кольору, посоліть отриману засмажку.
- Ячну крупу залийте водою і доведіть до кипіння, потім додати підсмажену цибулю. Проварившись таким чином, каша просочиться маслом і отримає необхідну соковитість.
- Варіть крупу хвилин 20-30, об’єм води візьміть вдвічі більше обсягу крупи, його ви завжди зможете підкоригувати, слідкуйте тільки, щоб каша не пригоріла.
Якщо хочете скуштувати ячну кашу на молоці, то просто відваріть її в воді, а потім вже готову проварити в молоці пару хвилин. Покладіть до неї цукор і вершкове масло.
Скільки варити рисову кашу різної в’язкості?
«Швидка» їжа в наш час витіснила прості натуральні продукти. Зокрема, рис. Різновидів рису досить багато, з одного смачно виходить плов, з іншого – суші і роли. Для рисової каші краще скористатися круглим рисом, його можна приготувати різної в’язкості.
- Для молочної рисової каші візьміть необхідну кількість круглого рису, гарненько промийте його.
- Залийте рис водою в обсязі, що перевищує крупу втричі.
- Зваріть кашу майже до готовності, злийте воду і промийте під проточною водою. Це позбавить рис від зайвої жирності.
- Закип’ятіть молоко, додайте цукор, трохи солі, і відправте промиту кашу проваритися в ньому кілька хвилин після закипання.
- Загальний час приготування рисової каші середньої в’язкості – 30 хвилин.
Рисову кашу необхідно весь час помішувати, щоб не пригоріла.
Чим більше води додати в рис – тим більш в’язкою вийде каша.
- Для отримання більш розсипчастою рисовою каші візьміть крупу і воду у співвідношенні 1:2.
- Зваріть рис до напівготовності, загасіть вогонь і накрийте кришкою.
- Завдяки своїй гігроскопічності, рис вбере залишилася вологу і не розвариться зайвий раз. В залежності від сорту рису, кількість води може бути трохи більше, він не повинен залишитися сирим.
- Для рисової каші-розмазні візьміть води вчетверо більше і разваривайте рис 40-50 хвилин.
- Таке блюдо може бути рекомендовано при проблемах зі шлунком, або ж просто на любителя.
- Воду завжди можна замінити молоком або бульйоном.