Як правильно і скільки часу потрібно варити каші: найповніша таблиця приготування смачних вязких і розсипчастих каш з усіх круп на молоці і на воді

Скільки варити ячну кашу?

Ячна крупа за зовнішнім виглядом нагадує пшеничне, тільки має більш сірий відтінок.

Готова каша володіє антимікробними властивостями без шкоди для організму.

Безмолочну кашу можна приготувати так:

  • Обсмажте цибулю на рослинній олії до золотистого кольору, посоліть отриману засмажку.
  • Ячну крупу залийте водою і доведіть до кипіння, потім додати підсмажену цибулю. Проварившись таким чином, каша просочиться маслом і отримає необхідну соковитість.
  • Варіть крупу хвилин 20-30, об’єм води візьміть вдвічі більше обсягу крупи, його ви завжди зможете підкоригувати, слідкуйте тільки, щоб каша не пригоріла.

Якщо хочете скуштувати ячну кашу на молоці, то просто відваріть її в воді, а потім вже готову проварити в молоці пару хвилин. Покладіть до неї цукор і вершкове масло.

Скільки варити рисову кашу різної в’язкості?

«Швидка» їжа в наш час витіснила прості натуральні продукти. Зокрема, рис. Різновидів рису досить багато, з одного смачно виходить плов, з іншого – суші і роли. Для рисової каші краще скористатися круглим рисом, його можна приготувати різної в’язкості.

  • Для молочної рисової каші візьміть необхідну кількість круглого рису, гарненько промийте його.
  • Залийте рис водою в обсязі, що перевищує крупу втричі.
  • Зваріть кашу майже до готовності, злийте воду і промийте під проточною водою. Це позбавить рис від зайвої жирності.
  • Закип’ятіть молоко, додайте цукор, трохи солі, і відправте промиту кашу проваритися в ньому кілька хвилин після закипання.
  • Загальний час приготування рисової каші середньої в’язкості – 30 хвилин.

Рисову кашу необхідно весь час помішувати, щоб не пригоріла.

Чим більше води додати в рис – тим більш в’язкою вийде каша.

  • Для отримання більш розсипчастою рисовою каші візьміть крупу і воду у співвідношенні 1:2.
  • Зваріть рис до напівготовності, загасіть вогонь і накрийте кришкою.
  • Завдяки своїй гігроскопічності, рис вбере залишилася вологу і не розвариться зайвий раз. В залежності від сорту рису, кількість води може бути трохи більше, він не повинен залишитися сирим.

  • Для рисової каші-розмазні візьміть води вчетверо більше і разваривайте рис 40-50 хвилин.
  • Таке блюдо може бути рекомендовано при проблемах зі шлунком, або ж просто на любителя.
  • Воду завжди можна замінити молоком або бульйоном.