Як правильно і скільки часу потрібно варити каші: найповніша таблиця приготування смачних вязких і розсипчастих каш з усіх круп на молоці і на воді

Скільки вариться сочевиця?

Сочевиця – величезний джерело вітамінів і корисних речовин. Але з-за свого специфічного смаку користується дуже великим попитом, хоч і є своя аудиторія любителів.

Як і горох, солити сочевицю потрібно врешті, за кілька хвилин до готовності.

  • Візьміть склянку сочевиці і промийте холодною водою.
  • Сочевицю залийте двома склянками води і закип’ятіть.
  • Зменшіть вогонь і влийте в каструлю столову ложку будь-якого рослинного масла, так сочевиця краще розм’якшиться.
  • Варіть блюдо з напіввідкритою кришкою 30-50 хвилин, перед вимиканням вогню, посоліть.
  • Подавати і готувати сочевицю можна з зеленню, м’ясом, птицею, цибулею та морквою.
  • Для додання смачного аромату готуйте її з лавровим листом, чебрецем, розмарином.

Як і скільки варити каші у пакетиках?

Крупи у варильних пакетиках — досить недавнє «винахід» людства. Побутують різні думки щодо користі-шкоди фасованих таким чином злакових. Ось основні їх характеристики, які допоможуть вам зробити висновок, чи варто купувати каші в пакетах:

  • Перед фасуванням крупи проходять термічну і різні технічні обробки.
  • Час приготування круп зменшується в рази.
  • Пакетики, куди упаковують крупи, мають дуже високу термостійкість, тому не шкідливі для здоров’я.
  • Ціна на такий продукт дорожче, ніж на фасовану крупу.