Скільки вариться сочевиця?
Сочевиця – величезний джерело вітамінів і корисних речовин. Але з-за свого специфічного смаку користується дуже великим попитом, хоч і є своя аудиторія любителів.
Як і горох, солити сочевицю потрібно врешті, за кілька хвилин до готовності.
- Візьміть склянку сочевиці і промийте холодною водою.
- Сочевицю залийте двома склянками води і закип’ятіть.
- Зменшіть вогонь і влийте в каструлю столову ложку будь-якого рослинного масла, так сочевиця краще розм’якшиться.
- Варіть блюдо з напіввідкритою кришкою 30-50 хвилин, перед вимиканням вогню, посоліть.
- Подавати і готувати сочевицю можна з зеленню, м’ясом, птицею, цибулею та морквою.
- Для додання смачного аромату готуйте її з лавровим листом, чебрецем, розмарином.
Як і скільки варити каші у пакетиках?
Крупи у варильних пакетиках — досить недавнє «винахід» людства. Побутують різні думки щодо користі-шкоди фасованих таким чином злакових. Ось основні їх характеристики, які допоможуть вам зробити висновок, чи варто купувати каші в пакетах:
- Перед фасуванням крупи проходять термічну і різні технічні обробки.
- Час приготування круп зменшується в рази.
- Пакетики, куди упаковують крупи, мають дуже високу термостійкість, тому не шкідливі для здоров’я.
- Ціна на такий продукт дорожче, ніж на фасовану крупу.