Як правильно і скільки часу потрібно варити каші: найповніша таблиця приготування смачних вязких і розсипчастих каш з усіх круп на молоці і на воді

Скільки варити горохову кашу?

  • Перед початком приготування горох потрібно попередньо замочити. Краще це зробити на ніч. Тільки не перестарайтеся, горох при тривалому перебуванні у воді може заграти.
  • Далі злийте воду, залийте свіжою проточною у співвідношенні 1:3 і поставте варитися.
  • Варіть горохову кашу на середньому вогні, знявши піну після закипання.
  • Попередньо замочений горох вариться від 30 до 50 хвилин.

Але справа в тому, що сорти гороху бувають різні. Разваристый сорт відмінно підійде для приготування каші. Більш жорсткий постарайтеся максимально розварити, а потім перебити блендером.

  • Також чималу роль відіграє форма самого гороху, якщо цілі горошини – каша буде варитися довше, ніж якщо подрібнений горох на половинки.
  • Коли горох добре розвариться, пройдіться по ньому товкачиком, посоліть, приправте маслом.

Незвичайно смачною виходить горохова каша, приправлена пережареным цибулею з морквою або шкварками.

Якщо посолити горох спочатку варіння, то він не розвариться, а залишиться таким же твердим.