Смачні і швидкі коржі на сковороді: прості рецепти прісних і здобних коржів на сковороді з начинкою і без. Як приготувати корж замість хліба і мексиканську тортилью?

Картопляні коржі на сковороді: фото-рецепт


Чудовий варіант страви для вегетаріанців, для тих, хто дотримується посту, і просто для любителів смачної, оригінальної випічки. Подавати картопляні коржі краще всього з овочевими салатами і топінгами з баклажанів, грибів і помідорів. Складові:

  • картопляне пюре (можна взяти вчорашнє) або відварна картопля – 1 кг;
  • борошно – 1 ст;
  • сіль – 1 год л;
  • яйце – 1 шт;
  • рослинне масло – пару столових ложок.

Готуємо:
1. Якщо у нас є готове пюре – ми вже полегшили собі завдання, якщо просто відварену картоплю – робимо з нього пюре.
2. Вбиваємо в пюре яйце (можна і без нього, якщо ви дотримуєтесь посту), додаємо сіль, борошно і вимішуємо до гладкого тіста.
3. Поділяємо всю масу на 8 грудочок, розкачуємо їх максимально на присмаченої борошном поверхні.
4. Поверхні коржів наколюємо виделкою, щоб випустити з тіста накопичився в ньому повітря.
5. Обсмажуємо до хрусткої, апетитною скоринки.

Оригінальна ідея: така картопляна коржик – хороша основа для піци з будь-якою начинкою.

Альтернативний варіант дріжджових картопляних коржів в нашому фото-рецепті