Смачні і швидкі коржі на сковороді: прості рецепти прісних і здобних коржів на сковороді з начинкою і без. Як приготувати корж замість хліба і мексиканську тортилью?

Коржі на кефірі на сковороді: легкий і швидкий рецепт

Якщо дуже хочеться смачненької випічки, спробуйте цей універсальний рецепт – він не забере у вас багато часу, коштів і зусиль. Такі коржі, звичайно, будуть трохи калорійніше запечених в духовці, зате якими зажаристыми і хрусткими вони вийдуть! Цей рецепт під силу навіть початківцю кулінару, так і продукти, потрібні для нього – завжди під рукою:

  • борошно пшеничне – трохи більше склянки;
  • кефір з низькою жирністю – неповний стакан;
  • одне яйце;
  • цукор – 2 ст л;
  • розпушувач (за бажанням) – половина чайної ложки;
  • сіль;
  • масло рослинне – 2 ст л + для обсмажування.

Готуємо:
1. Кефір попередньо дістаємо з холодильника, він повинен бути кімнатної температури.
2. Вбиваємо в нього яйце, додаємо сіль і цукор.
3. Вливаємо в масу рослинне масло, добре перемішуємо.
4. У просіяне борошно додаємо розпушувач і висипаємо все в кефірну суміш.
5. Вимішуємо м’яке тісто, ділимо його на 8 частин.
6. Кожен «круглячок» розгортаємо в тонку круглу корж, товщина якої – не більше 0,5 див.
7. Обсмажуємо коржі на розігрітій сковороді до засмаженою скоринки.
8. Після смаження бажано надіслати коржі на паперовий рушник, щоб воно ввібрало надлишки масла.

Таке блюдо чудово і як самостійне, і в поєднанні зі сметаною, паштетом, овочевий ікрою, «вприкуску» з супами і м’ясними стравами.