Коржі на кефірі на сковороді: легкий і швидкий рецепт
Якщо дуже хочеться смачненької випічки, спробуйте цей універсальний рецепт – він не забере у вас багато часу, коштів і зусиль. Такі коржі, звичайно, будуть трохи калорійніше запечених в духовці, зате якими зажаристыми і хрусткими вони вийдуть! Цей рецепт під силу навіть початківцю кулінару, так і продукти, потрібні для нього – завжди під рукою:
- борошно пшеничне – трохи більше склянки;
- кефір з низькою жирністю – неповний стакан;
- одне яйце;
- цукор – 2 ст л;
- розпушувач (за бажанням) – половина чайної ложки;
- сіль;
- масло рослинне – 2 ст л + для обсмажування.
Готуємо:
1. Кефір попередньо дістаємо з холодильника, він повинен бути кімнатної температури.
2. Вбиваємо в нього яйце, додаємо сіль і цукор.
3. Вливаємо в масу рослинне масло, добре перемішуємо.
4. У просіяне борошно додаємо розпушувач і висипаємо все в кефірну суміш.
5. Вимішуємо м’яке тісто, ділимо його на 8 частин.
6. Кожен «круглячок» розгортаємо в тонку круглу корж, товщина якої – не більше 0,5 див.
7. Обсмажуємо коржі на розігрітій сковороді до засмаженою скоринки.
8. Після смаження бажано надіслати коржі на паперовий рушник, щоб воно ввібрало надлишки масла.
Таке блюдо чудово і як самостійне, і в поєднанні зі сметаною, паштетом, овочевий ікрою, «вприкуску» з супами і м’ясними стравами.