Смачні і швидкі коржі на сковороді: прості рецепти прісних і здобних коржів на сковороді з начинкою і без. Як приготувати корж замість хліба і мексиканську тортилью?

Рецепт мексиканського коржі на сковороді (тортилья)

Тортилья – це страва мексиканської кухні, яке можна віднести до розряду національних. Без цієї найтоншої коржі неможливо приготування та подача таких екзотичних для нас страв, як буріто або фахитас. Ці коржі потрібно з’їдати «з пилу, з жару», та так воно і буде, якщо озбройтеся нашим рецептом. Беремо:

  • маргарин або вершкове масло – 50 г;
  • воду гарячу (але не окріп) – 1 ст;
  • борошно – 3 ст;
  • сіль – 1 год л.


Готуємо:
1. Висипаємо борошно на стіл, додаємо до неї розм’якшене масло і сіль, переминаем в крихту.
2. Вливаємо гарячу воду, замішуємо тісто.
3. Обмотуємо тісто харчовою плівкою і даємо йому трохи полежати.
4. Ділимо тісто на 4 грудочки, кожен з яких – ще надвоє.
5. За допомогою борошна розкачуємо тоненькі коржі: готовий варіант вийде трохи товщі лаваша.
6. Обсмажуємо хлібці на розпеченій сковороді не більше, ніж по 2 хвилини з кожного боку. В якості начинки для готової коржі може виступати що завгодно!