Прісні коржі на воді та борошні на сковороді
А що робити, якщо ароматної випічки захотілося в момент посту? Такий харчовий спокуса – не привід відмовлятися від своїх принципів, якщо ви постите, адже приготувати смачні, хрусткі хлібці можна й на воді, без яєць і молочних продуктів. Цей рецепт допоможе, і якщо під рукою просто немає заявлених у традиційних рецептах коржів продуктів. Отже, інгредієнти для прісних коржів:
- газована мінеральна вода (можна замінити звичайною їдальні) – 1 ст;
- борошно пшеничне – 2 повних склянки;
- масло рослинне – 2-3 ст л;
- сіль, цукор – по півтори столових ложки;
Готуємо:
1. Змішуємо мінеральну воду з маслом, додаємо сипучі складові, крім борошна.
2. Борошно просіваємо і вводимо у водно-масляну основу поступово, помішуючи масу віночком.
3. Заводимо густе, не липнущее до рук тісто, ділимо його на рівні частини-грудочки.
4. Кожну грудочку розкачуємо як можна тонше і обсмажуємо з кожного боку за 3-5 хвилин.
Порада: розбавте прісний смак коржів на воді різноманітними начинками. Найсмачніші варіанти:
• гриби, обсмажені з цибулею;
• картопляне пюре з зеленню;
• рис з зеленою цибулькою.
Начинку кладемо на розкатаний тонко пласт тіста, защипуємо в «мішечок» і знову тонко розкачуємо по діаметру сковороди.