Смачні і швидкі коржі на сковороді: прості рецепти прісних і здобних коржів на сковороді з начинкою і без. Як приготувати корж замість хліба і мексиканську тортилью?

Прісні коржі на воді та борошні на сковороді

А що робити, якщо ароматної випічки захотілося в момент посту? Такий харчовий спокуса – не привід відмовлятися від своїх принципів, якщо ви постите, адже приготувати смачні, хрусткі хлібці можна й на воді, без яєць і молочних продуктів. Цей рецепт допоможе, і якщо під рукою просто немає заявлених у традиційних рецептах коржів продуктів. Отже, інгредієнти для прісних коржів:

  • газована мінеральна вода (можна замінити звичайною їдальні) – 1 ст;
  • борошно пшеничне – 2 повних склянки;
  • масло рослинне – 2-3 ст л;
  • сіль, цукор – по півтори столових ложки;

Готуємо:
1. Змішуємо мінеральну воду з маслом, додаємо сипучі складові, крім борошна.
2. Борошно просіваємо і вводимо у водно-масляну основу поступово, помішуючи масу віночком.
3. Заводимо густе, не липнущее до рук тісто, ділимо його на рівні частини-грудочки.
4. Кожну грудочку розкачуємо як можна тонше і обсмажуємо з кожного боку за 3-5 хвилин.

Порада: розбавте прісний смак коржів на воді різноманітними начинками. Найсмачніші варіанти:
• гриби, обсмажені з цибулею;
• картопляне пюре з зеленню;
• рис з зеленою цибулькою.

Начинку кладемо на розкатаний тонко пласт тіста, защипуємо в «мішечок» і знову тонко розкачуємо по діаметру сковороди.