Зелений крем-суп з рису і цвітної капусти
Візьміть:
- Брокколі – 3-4 великих суцвіття
- Рис – 100 гр.
- Цибулина – 1/2 частина
- Морква – 1/2 частина
- Борошно – 1,5 столові ложки
- Курячий бульйон – 500 мл
- Молоко або вершки – 100-150 мл
- Шматочок вершкового масла для смаження
- Сіль, перець – за смаком
Спосіб приготування по етапах:
Рис заздалегідь варимо до готовності. Цибулю і моркву шаткуємо, обсмажуємо їх в каструлі на вершковому маслі. Додаємо борошно і перемішуємо з засмажкою.
Вливаємо курячий бульйон в каструлю, кладемо брокколі і варимо до тих пір, поки суцвіття не стануть м’якими. Додаємо рис. Солимо і перчимо за смаком.
За допомогою блендера перетворюємо суп у пюре і додаємо вершки. До готового блюда подаємо сухарики і прикрашаємо зеленню. Приємного апетиту!