Домашній майонез: класичний рецепт смачного густого домашнього майонезу, який не відрізниш від покупного, радянські рецепти майонезу провансаль і дієтичного майонезу в домашніх умовах блендером і вінчиком

Рецепт смачного оливкової майонезу в домашніх умовах

Якщо ви цінитель здорової та корисної їжі, то і заправка до приготованим вами страв повинна бути під стать. Для корисного майонезу вам потрібно:

  • яйце — 1 шт;
  • жовток — 2 шт;
  • олія оливкова — 200 мл;
  • гірчиця діжонська — 30 гр;
  • сіль;
  • перець;
  • цукрова пудра.
  • У глибоку ємність розбийте одне ціле яйце і додати два жовтки, потім покладіть діжонської гірчиці.
  • Збийте інгредієнти, а потім влийте олія оливи, знову збийте.
  • Додайте залишилися спеції, орієнтуючись на свій смак, і ще раз збийте.
  • Вийшов повітряний і в той же час щільний соус тримайте в холодильнику не більше 2-х діб в закритому вигляді.
  • Японський майонез рецепт в домашніх умовах

    Японська кухня славиться своєю екзотичністю та оригінальністю. Професійним кухарям Японії так сподобався французький соус, що вони вирішили показати, на що здатні самі. Їх соус вийшов не менш цікавим. Для японського соусу вам потрібно приготувати:

    • соєва олія — 230 гр;
    • жовток — 3 шт;
    • рисовий оцет — 20 мл;
    • паста місо — 50 гр;
    • лимон юзу — 1 шт (можна замінити на звичайний лимон);
    • білий мелений перець;
    • сіль.
  • Покладіть у велику глибоку ємність жовтки і з’єднайте їх в однорідну консистенцію.
  • Додайте оцет і збийте блендером.
  • Збиваючи, поступово з’єднайте з маслом.
  • Додайте цедру лимона і перемішати соус.
  • З’єднайте з білим перцем і сіллю, знову збийте до густої маси.
  • Готовий тамого-но-моно перекладіть в закриту ємність і поставте в холодильник. Зберігайте не більше 3-х діб.