Домашній майонез: класичний рецепт смачного густого домашнього майонезу, який не відрізниш від покупного, радянські рецепти майонезу провансаль і дієтичного майонезу в домашніх умовах блендером і вінчиком

Рецепт майонезу провансаль в домашніх умовах

З кожним роком на прилавках магазинів з’являються все нові і нові види соусу. В середині 20-го століття зміст майонезу провансаль було суворо регламентовано ГОСТом:

  • Регламентовано все було в процентному співвідношенні, але якщо розрахувати в грамах і мілілітрах, то приблизно виходить те, що вийшло в дужках.
  • Налийте по містку ємність масло і додайте сирі жовтки.
  • Збийте до утворення однорідної консистенції.
  • Покладіть в масу оцту, гірчиці і знову збийте.
  • Потім закиньте залишилися спеції і збийте ще раз.
  • Найпростіший рецепт пісного майонезу в домашніх умовах

    Майонский соус — калорійний продукт, тому навіть деякі його любителі відмовляються від нього на користь звичайного масла і солі. Але є одна хитрість, за допомогою якої улюблений соус придбає пісне зміст. Для пісного соусу вам потрібно:

    • горохові пластівці — 3 ст л з гіркою;
    • олія — 100 мл;
    • вода — 200 мл;
    • оцет — 3 ст. л;
    • гірчиця — 3 ст л;
    • сіль;
    • цукор;
    • перець.
  • Залийте горохові пластівці водою 1:2 і поставте на ніч. Потім на ранок поставте горох варитися, тримати на малому вогні до утворення пюреподібної маси.
  • Остудіть горохове пюре, потім додайте олію і збийте.
  • Після масу з’єднайте з гірчицею, оцтом, сіллю, цукром і перцем окремо.
  • Збийте знову до отримання пухкої консистенції.