Як приготувати смачну підливу до рису з мяса, курки, овочів і фаршу: прості рецепти з фото

Підлива здатна надати насичений смак навіть самого прісної страви. Вона може бути м’ясною: тут вже можна віддати перевагу будь – якого виду- яловичині, свинині, баранині. Також — з додаванням курки, овочів, грибів, томату, або ж можна приготувати її вершковою. Випробуйте всі наведені нижче рецепти підлив і оцініть їх неповторний смак.

Як зробити смачну підливу до рису: загальні принципи

  • Якщо ви вибираєте курочку для приготування підливи, то краще віддайте перевагу її філейної частини — грудинці.
  • У багатьох поширених рецептах грибної підливи використовуються печериці, але в самий розпал грибного сезону скористайтесь свіжозібраними лісовими грибами. Підлива на їх основі вийде дуже ароматною — не те, що з магазинними.
  • Основними продуктами для овочевий підливи є: цибулю, моркву і помідори. Згодиться також томатний сік або на крайній випадок – томатна паста.
  • У величезній кількості рецептів підлив використовується борошно – саме вона дозволяє підливі загуснути до потрібної консистенції і придбати в’язку структуру.
  • Особливо ароматний вершковий соус можна приготувати з молочних продуктів: молока, сметани, вершків. Ще в таку підливу потрібно цибулина, невелика кількість води, борошно і спеції. Відразу подавати цю підливу не варто, нехай трохи настоїться і загусне.