Як приготувати смачну підливу до рису з мяса, курки, овочів і фаршу: прості рецепти з фото

Підлива до рису з куркою

  • Дрібно наріжте цибулю (2 шт.), часник (4 зубчики) і гострий перець.
  • Якщо використовуєте помідори (300 г) замість томатного соку, то протріть їх через сито.
  • Курочку посоліть, приправте і запаніруйте в борошні.
  • Потім обсмажте з усіх боків до рум’яності.
  • Поставте тушкувати на вершковому маслі (50 г) компоненти, зазначені в першому процесі.
  • Через кілька хвилин, відправте тушкуватися також перетерті помідори.
  • Коли томат тільки почне закипати – помістіть до нього підсмажені гомілки, вершки (4 ст л), лавровий лист, спеції і долийте води (1 склянка).
  • Тушкуйте підливу під кришкою десь півгодини, час від часу перевертаючи м’ясо з різних сторін.
  • Курячі гомілки можна замінити також частиною будь – грудкою або крильцями.

Рис з підливою з фаршу: рецепт з покроковими фото

Підлива з фаршу готується дуже швидко. На відміну від порізаних шматочків м’яса, час на обжарку витрачається набагато менше.

  • На рослинному маслі обсмажте фарш (500 г), вибирайте будь-м’ясний. Краще, звичайно, приготувати його самостійно, взявши шматок м’яса або курки, перемолоти на м’ясорубці, туди ж перемолоти свиняче сало. Можна і без сала, але з ним фарш вийде соковитіше.
  • Фарш приправте і посоліть, долийте трохи томату (200 мл) так, щоб він покривав обсяг м’ясного продукту.
  • Квасолю заздалегідь відваріть або ж візьміть консервовану (200 г). Тушкуйте під кришкою півгодини.
  • У самому кінці додайте до соусу часник і зелень, тушкуйте ще пару хвилин.