Як приготувати смачну підливу до рису з мяса, курки, овочів і фаршу: прості рецепти з фото

Прості рецепти смачною підливи до рису: томатна, вершкова, грибна

Томатна підлива до рісу

Цей варіант томатної підливи можна використовувати як повноцінний соус для рисового гарнір, а можна взяти за основу і додати до неї ще безліч інгредієнти: квасоля, кукурудза консервована, моркву та інші овочі.

  • Поріжте цибулину кубиками і обсмажте на соняшниковій олії пару хвилин до золотистого відтінку, потім додайте столову ложку томатної пасти і продовжуйте обсмажувати.
  • Столову ложку борошна розведіть водою (250 мл) до однорідного стану, розминаючи грудки.
  • Залийте приготованою рідиною цибулю, посоліть, додайте цукор, щоб за рахунок томатної пасти підлива не була надто кисла, інші спеції.
  • Як тільки з’являться перші бульбашки від закипання – можна вимикати.
  • При охолодженні підлива повинна загуснути.
  • Грибна підлива до рісу

  • Візьміть свіжі або заморожені гриби (500 г), обсмажте на розігрітій олії до випаровування вологи.
  • Тим часом натріть на тертці моркву і поріжте кубиками цибулю, додайте їх до грибів і смажте до золотистого кольору.
  • Одночасно з цим процесом займіться соусом: у іншій сковороді обсмажте столову ложку борошна до золотистого відтінку, розбавте її бульйоном або простою водою. Кількість використаної рідині буде залежати від того, яку густину підливи ви бажаєте отримати.
  • Слідом розведіть в підливі 2 ст л томатної пасти або стільки ж жирної сметани — все залежить від уподобань.
  • З’єднайте вміст обох сковорідок в одну, додайте приправи і тушкуйте ще кілька хвилин до загустіння.
  • Рис у вершковому соусі

  • Розтопити на маленькому вогні вершкове масло (2 ст л), потроху підсипати до нього борошно (1 ст л), рівномірно розмішайте до однорідного стану.
  • Безперервно помішуючи, влийте до попередніх продуктах молоко (150 мл) і вершки з високою жирністю (2 ст л).
  • Продовжуйте помішувати, поки густота не стане такою, як вам необхідно — це займе хвилин 10 від сили. Посоліть, додайте улюблені приправи в соус.
  • Раніше відварений рис (100 г) перемішайте з підливою, поставте на вогонь трохи нагріти блюдо, все готово!
  • Відварений рис сам по собі трохи сухуватий, тому вкрай важливо подавати його з підливою. Технологія приготування такого соусу не відніме багато часу, зате смак страви стане просто приголомшливим!