Як приготувати смачну підливу до рису з мяса, курки, овочів і фаршу: прості рецепти з фото
Прості рецепти смачною підливи до рису: томатна, вершкова, грибна
Томатна підлива до рісу
Цей варіант томатної підливи можна використовувати як повноцінний соус для рисового гарнір, а можна взяти за основу і додати до неї ще безліч інгредієнти: квасоля, кукурудза консервована, моркву та інші овочі.
Поріжте цибулину кубиками і обсмажте на соняшниковій олії пару хвилин до золотистого відтінку, потім додайте столову ложку томатної пасти і продовжуйте обсмажувати.
Столову ложку борошна розведіть водою (250 мл) до однорідного стану, розминаючи грудки.
Залийте приготованою рідиною цибулю, посоліть, додайте цукор, щоб за рахунок томатної пасти підлива не була надто кисла, інші спеції.
Як тільки з’являться перші бульбашки від закипання – можна вимикати.
При охолодженні підлива повинна загуснути.
Грибна підлива до рісу
Візьміть свіжі або заморожені гриби (500 г), обсмажте на розігрітій олії до випаровування вологи.
Тим часом натріть на тертці моркву і поріжте кубиками цибулю, додайте їх до грибів і смажте до золотистого кольору.
Одночасно з цим процесом займіться соусом: у іншій сковороді обсмажте столову ложку борошна до золотистого відтінку, розбавте її бульйоном або простою водою. Кількість використаної рідині буде залежати від того, яку густину підливи ви бажаєте отримати.
Слідом розведіть в підливі 2 ст л томатної пасти або стільки ж жирної сметани — все залежить від уподобань.
З’єднайте вміст обох сковорідок в одну, додайте приправи і тушкуйте ще кілька хвилин до загустіння.
Рис у вершковому соусі
Розтопити на маленькому вогні вершкове масло (2 ст л), потроху підсипати до нього борошно (1 ст л), рівномірно розмішайте до однорідного стану.
Безперервно помішуючи, влийте до попередніх продуктах молоко (150 мл) і вершки з високою жирністю (2 ст л).
Продовжуйте помішувати, поки густота не стане такою, як вам необхідно — це займе хвилин 10 від сили. Посоліть, додайте улюблені приправи в соус.
Раніше відварений рис (100 г) перемішайте з підливою, поставте на вогонь трохи нагріти блюдо, все готово!
Відварений рис сам по собі трохи сухуватий, тому вкрай важливо подавати його з підливою. Технологія приготування такого соусу не відніме багато часу, зате смак страви стане просто приголомшливим!