Як приготувати смачну підливу до рису з мяса, курки, овочів і фаршу: прості рецепти з фото
Овочева підлива до рісу
Овочева підлива з брокколі і болгарським перцем.
Поріжте кубиками овочі: болгарський перець (3 шт.), помідори (3-5 шт.), броколі або цвітну капусту розберіть на суцвіття.
Розігрійте на сковороді рослинне масло і обсмажте приготовані спеції, так вони віддадуть свій аромат ще інтенсивніше. Через кілька секунд відправте до них помідори і тушкуйте до м’якості.
Додайте до помідорів трохи води і овочі, що залишилися, тушкуйте до готовності.
За пару хвилин до вимикання посоліть підливу, вимкніть вогонь і посипте свіжою зеленню.
Броколі можна замінити брюссельською капустою.
Якість готового соусу безпосередньо залежить від якості підібраних овочів. Намагайтеся вибирати капусту з суцвіттями приблизно однакового розміру.
Брокколі та цвітна капуста повинні добре розвариться, можна навіть гасити спочатку тільки капусту, а потім додавати інші овочі.
Підлива з використанням заморожених овочів.
Якщо потрібно приготувати підливу вже дуже швидко, або зараз не сезон для деяких видів овочів, то скористайтеся замороженими.
У каструлі з товстим дном розігрійте масло. Викладіть в олія моркву (1 шт), порізану скибочками або соломкою. Не потрібно її сильно засмажувати, дочекайтеся тільки, поки вона розм’якшиться.
Покладіть кабачки і баклажани (по 200 г кожного виду) до моркви відразу після того, як вийняли їх з морозилки.
Обсмажте овочі 5 хвилин і додайте томатну пасту (2 ст л), готуйте все протягом хвилини.
Залийте овочі склянкою води, посоліть і приправте, покладіть 2 ст л цукру, щоб зберегти смаковий баланс. Можна вимкнути вогонь, овочева підлива готова.
Заморожені овочі перед готуванням не треба розморожувати, а слід готувати на великому вогні.
Ємність для приготування не накривайте кришкою, а помішуйте заморозку акуратно і не дуже часто. Інакше овочі пустять сік і втратять свою форму, а підлива буде нагадувати розварену кашу.