Як приготувати смачну підливу до рису з мяса, курки, овочів і фаршу: прості рецепти з фото

Овочева підлива до рісу

Овочева підлива з брокколі і болгарським перцем.

  • Поріжте кубиками овочі: болгарський перець (3 шт.), помідори (3-5 шт.), броколі або цвітну капусту розберіть на суцвіття.
  • Розігрійте на сковороді рослинне масло і обсмажте приготовані спеції, так вони віддадуть свій аромат ще інтенсивніше. Через кілька секунд відправте до них помідори і тушкуйте до м’якості.
  • Додайте до помідорів трохи води і овочі, що залишилися, тушкуйте до готовності.
  • За пару хвилин до вимикання посоліть підливу, вимкніть вогонь і посипте свіжою зеленню.
  • Броколі можна замінити брюссельською капустою.

    Якість готового соусу безпосередньо залежить від якості підібраних овочів. Намагайтеся вибирати капусту з суцвіттями приблизно однакового розміру.

    Брокколі та цвітна капуста повинні добре розвариться, можна навіть гасити спочатку тільки капусту, а потім додавати інші овочі.

    Підлива з використанням заморожених овочів.

    Якщо потрібно приготувати підливу вже дуже швидко, або зараз не сезон для деяких видів овочів, то скористайтеся замороженими.

  • У каструлі з товстим дном розігрійте масло. Викладіть в олія моркву (1 шт), порізану скибочками або соломкою. Не потрібно її сильно засмажувати, дочекайтеся тільки, поки вона розм’якшиться.
  • Покладіть кабачки і баклажани (по 200 г кожного виду) до моркви відразу після того, як вийняли їх з морозилки.
  • Обсмажте овочі 5 хвилин і додайте томатну пасту (2 ст л), готуйте все протягом хвилини.
  • Залийте овочі склянкою води, посоліть і приправте, покладіть 2 ст л цукру, щоб зберегти смаковий баланс. Можна вимкнути вогонь, овочева підлива готова.
  • Заморожені овочі перед готуванням не треба розморожувати, а слід готувати на великому вогні.

    Ємність для приготування не накривайте кришкою, а помішуйте заморозку акуратно і не дуже часто. Інакше овочі пустять сік і втратять свою форму, а підлива буде нагадувати розварену кашу.