Як приготувати смачну підливу до рису з мяса, курки, овочів і фаршу: прості рецепти з фото

Продукти для підливи до рісу

Рис з підливою легко і швидко готується, продукти для страви не вимагають великих матеріальних витрат. Можна готувати багато різних варіацій такого гарніру, і кожного разу отримувати новий, чудовий смак.

Єдиним нюансом стане те, що рис з підливою більше підійде для повсякденної їжі, до святкового столу його не подають.

Рис поєднується з багатьма продуктами:

  • будь-які види м’яса,
  • м’ясо птиці,
  • фарш,
  • гриби,
  • печінка,
  • овочі,
  • морепродукти.

Соус для підливи можна зробити з:

  • молочних продуктів,
  • майонезу,
  • соєвого соусу,
  • томатної пасти,
  • томатного соку,
  • бульйону,
  • води.
  • Якщо ви будете використовувати м’ясні продукти для підливи — спочатку їх помийте, поріжте на маленькі шматочки.
  • Овочі подрібніть довільно кубиками або на тертці.
  • Поки гарячий соус знаходиться в стадії приготування, подрібніть зелень і часник.
  • Дуже важливий момент: підлива повинна мати своєрідний пряний смак, в цьому допоможуть спеції:

    • куркума,
    • лавровий лист,
    • барбарис,
    • сухий або свіжий базилік.

    Всі ці приправи використовуються також для приготування плову.

    Заковика полягає у виборі і приготуванні самого рису.

    Краще всього використовувати розсипчасті види рису – довгозернистий і пропарений, вони дуже прості у приготуванні.

    • Для початку ретельно промийте рис під водою — це позбавить його від непотрібної в’язкості надалі.
    • Щоб уникнути злипання рису, його необхідно варити в ємності з товстими стінками або казанку.
    • Об’єм води повинен лише трішки покривати крупу, солити і заважати рисову кашу можна тільки в самому кінці приготування.

    Ці підказки допоможуть вам приготувати розсипчасте блюдо.