Продукти для підливи до рісу
Рис з підливою легко і швидко готується, продукти для страви не вимагають великих матеріальних витрат. Можна готувати багато різних варіацій такого гарніру, і кожного разу отримувати новий, чудовий смак.
Єдиним нюансом стане те, що рис з підливою більше підійде для повсякденної їжі, до святкового столу його не подають.
Рис поєднується з багатьма продуктами:
- будь-які види м’яса,
- м’ясо птиці,
- фарш,
- гриби,
- печінка,
- овочі,
- морепродукти.
Соус для підливи можна зробити з:
- молочних продуктів,
- майонезу,
- соєвого соусу,
- томатної пасти,
- томатного соку,
- бульйону,
- води.
Дуже важливий момент: підлива повинна мати своєрідний пряний смак, в цьому допоможуть спеції:
- куркума,
- лавровий лист,
- барбарис,
- сухий або свіжий базилік.
Всі ці приправи використовуються також для приготування плову.
Заковика полягає у виборі і приготуванні самого рису.
Краще всього використовувати розсипчасті види рису – довгозернистий і пропарений, вони дуже прості у приготуванні.
- Для початку ретельно промийте рис під водою — це позбавить його від непотрібної в’язкості надалі.
- Щоб уникнути злипання рису, його необхідно варити в ємності з товстими стінками або казанку.
- Об’єм води повинен лише трішки покривати крупу, солити і заважати рисову кашу можна тільки в самому кінці приготування.
Ці підказки допоможуть вам приготувати розсипчасте блюдо.