Як приготувати смачну підливу до рису з мяса, курки, овочів і фаршу: прості рецепти з фото

Підлива до рису без м’яса: універсальний рецепт

Це варіант дуже простий, але неймовірно смачною і ароматною підливи, вона перетворить ваш рис в соковите ласощі.

  • Злегка обсмажте на середньому вогні подрібнений цибулю, болгарський перець, печериці.
  • Додайте в сковороду невелику кількість томатного соку (приблизно 200 мл), і в два рази менше вершків.
  • Коли суміш закипить, всипте в підливу багато рубаною зелені – кріп, петрушку, молодий лук, кинзу.
  • Не зайвим буде додати до зазначених овочів кабачок, баклажан або моркву.
  • Урізноманітнити таку підливу можна дрібно нарізаним часником, гострим перцем і різними спеціями. При бажанні можна почати готувати підливу, використовуючи курку — так вона стане ще ситніше, або ж просто до томату долийте курячий бульйон.

    Підлива до рису з м’ясом: фото-рецепт

    • Яловиче м’ясо вимийте і наріжте невеликими шматками, підсмажте до рум’яної скоринки на олії.
    • Моркву наріжте соломкою, цибулю – півкільцями, відправте овочі до м’яса і продовжуйте обсмажувати.
    • Посоліть і поперчіть весь вміст в сковороді.

    • Наріжте зелень і болгарський перець, киньте їх в каструлю. Ті інгредієнти, які обсмажувалися, теж перемістити туди і все перемішайте.
    • Окремо закип’ятити воду і додайте до овочів, рідина повинна покрити всі продукти.
    • Доведіть вміст каструлі до кипіння, додайте пару ложок томатної пасти.
    • Додайте спеції і тушкуйте 20 хвилин, готово!