Млинці — просте і ситне блюдо, яке подається на десерт або до чаю і відмінно вписується в будь-який день, будь то свято, вихідний або будній день. Які компоненти є незамінними, а яким легко знайти альтернативу, що потрібно для створення тесту на млинці і як отримати ажур? Сьогодні в статті ми розповімо про маленькі хитрощі і великих секрети приготування десерту російської кухні.
Смачні млинці на молоці: підбір продуктів і основні принципи
- Складові частини необхідно підбирати якомога свіжіші, так як це позначається на смаку кінцевого продукту.
- До складу входять такі компоненти як: молоко, борошно, сіль, цукор, яйця, сода. Деякі з них можна замінити в залежності від уподобань.
- Так, наприклад, борошно може бути не тільки пшеничного, але і житнього, вівсяного або кукурудзяного. Також є варіант використання борошна для млинців, яка в складі має вже все необхідне.
- Для розведення тесту компоненти необхідно закидати по черзі, попередньо збовтавши їх.
- Борошно додавати потрібно не поспішаючи, поступово, одночасно помішуючи загальну масу. Працювати віночком потрібно швидко і акуратно, щоб усі грудки растерлись, а нових не утворилося.
- Вливати на розпечену сковороду потрібно, орієнтуючись на її діаметр, якщо маленька, то невелику поварешку, якщо велика — повну.
- Для зняття млинців зі сковороди можна скористатися медичними гумовими рукавичками, щоб пальцях не було гаряче. Знімаючи їх з допомогою пальців рук, менше шанс пошкодити цілісність млинців.
- З рідкого тіста млинці виходять тонкі і ажурні, а з густого — щільні і товсті.
- Щоб процес відбувався швидко, розжарте добре сковороду, а конфорку тримайте між середньою і максимальною температурою.
- Для рівномірного розподілу масла використовуйте кондитерську пензлик.
- Продукти бажано використовувати кімнатної температури, для цього їх потрібно вийняти з холодного приміщення і поставити на стіл мінімум за 30 хвилин до початку роботи.
- Щоб грудок було якомога менше, борошно краще просіяти через дрібне сито.
- Щоб млинці не прилипали до поверхні сковороди, в загальну масу потрібно влити невелику кількість масла.
Як приготувати млинці на молоці: класичний покроковий рецепт з фото
Потрібно:
Приступимо:
Як приготувати млинці на 1стакане, 0,5 літра, 1 літр та 2 літри молока: точні пропорції інгредієнтів
Пропорції для потрібної консистенції дуже важливі. Особливо для тих, хто зважився створити приголомшливі млинці в перший раз. Щоб ваш млинець не був комом, скористайтесь мірним стаканчиком і відміряйте необхідну кількість компонентів.
Як приготувати тонкі млинці на молоці?
Підготуйте:
Почнемо:
Як приготувати товсті і пишні млинці на молоці?
Потрібно:
Процес:
Як приготувати ажурні млинці з дірочками на молоці: фото-рецепт
Потрібно:
Хід дій:
Як приготувати млинці на дріжджах і молоці?
Потрібно:
Хід процесу:
Швидкі млинці на молоці: смачний і простий рецепт
Підготуйте:
Покрокові дії:
Як приготувати заварні млинці на молоці?
Заварні млинці виходять рум’яні, тонкі і дуже смачні. З такою стравою можна «і в бенкет, і в світ». Вони відмінно поєднуються з солодкими напоями, а також залишаються смачними в доповненні з начинкою.
Млинці з борошна для млинців на молоці: особливості приготування
- Борошно Блинная відрізняється від звичайної складом. У нього входять необхідні для млинцевого тесту складові: розпушувач, цукор, сіль і яєчний порошок. Господині залишається тільки змішати борошно з молоком, водою або кефіром.
- Спеціалізована борошно досить добре економить час. З неї млинці виходять пишні та рум’яні. А приготування стає настільки коротким, що годиться навіть для непередбачених ситуацій: швидкого сніданку або гостей, які прийшли занадто швидко.
- Спосіб виготовлення не змінюється, просто деякі кроки скорочуються. Тому потрібно з’єднати борошно з молоком, влити трохи олії, а далі випікають на розпеченій сковороді.
Рецепт млинців з крохмалем на молоці
Необхідно:
- Яйця — 4 шт;
- Сіль — щіпка;
- Цукор — 1,5 ст. л.;
- Борошно — 4 ст. л. з гіркою;
- Крохмаль картопляний — 4 ст. л. без гірки;
- Молоко — 500 мл;
- Олія — 15 мл
Дії:
Як приготувати млинці з вівсяного, житнього, кукурудзяного борошна?
- Борошно може бути абсолютно будь-який, все залежить від уподобань готує і вживає готовий продукт. Різниця буде в кольорі млинців і корисності продукту в цілому.
- Якщо ви прихильник правильно харчування, то краще замість пшеничного борошна використовувати вівсяне, житнє або кукурудзяну. Млинці, приготовані з використанням даних видів, не нашкодять фігурі (в невеликій кількості).
- Вони відмінно підійдуть на сніданок замість каші. Наповнять організм енергією на весь залишок дня. Дані види борошна містять найбільшу кількість клітковини і є складними вуглеводами.
- Спосіб приготування від виду борошна не змінюється, тому досить замінити одну на іншу. А інші компоненти залишити в тій же кількості, що зазначено в рецепті.
- Житнє борошно краще з’єднати з іншою мукою в пропорціях 1:3, де 1 частина — житній, а 3 — інший. Тісто вийде більш пристосоване для випікання. Якщо цього не зробити, то млинці будуть розвалюватися.
Рецепт дієтичних млинців на молоці
Потрібно:
Процес:
Якщо молоко скисло, як приготувати млинці смачно і просто?
Якщо молоко довго лежало в безгоспному стані і стало кислим на смак, то вживати його вже не можна. А ось приготувати смачні і ажурні млинці навіть варто. А щоб тісто не віддавало кислинкою, підсипте побільше підсолоджувача.
Рецепт млинців на воді з молоком
Підготуйте:
Хід дій:
Рецепт тонких млинців на молоці з содою
Потрібно:
Процес:
Млинці на молоці з розпушувачем: рецепт
Необхідно:
- Молоко — стакан;
- Яйця — 1 шт;
- Цукор — 1 ст. л.;
- Сіль — на кінчику ножа;
- Розпушувач — 1/4 ч. л.;
- Борошно — 80 гр;
- Масло — 20 гр.
Дії:
Рецепт шоколадних млинців на молоці
Потрібно:
- Молоко — 200 мл;
- Яйця — 1 шт;
- Цукор — 30 гр;
- Борошно — 60 г;
- Кардамон — щіпка;
- Какао — 1 ч. л.;
- Сода — 1/2 ч. л.;
- Лимон — 1 ч. л.;
- Вершки — 150 мл;
- Шоколад — 150 гр;
- Масло рослинне — 15 мл
Процес:
Запечені (фаршировані) млинці на молоці з зеленню і сиром: фото-рецепт
Приготуйте:
- Млинцеву борошно — 2 склянки;
- Молоко — 1 л;
- Масло — 30 гр;
- Сир — 500 гр;
- Зелень — великий пучок.
Створення:
Рецепт солодких млинців на згущеному молоці
Згущене молоко підходить не тільки як доповнення до страви, але і як складова його частина. Спробуйте зробити ароматні млинці з згущеного молока.
Як приготувати млинці на сухому молоці?
Потрібно:
- Яйця — 1 шт;
- Молоко сухе — 2 ст. л. з гіркою;
- Вода — 1 склянка;
- Сіль — щіпка;
- Цукор — 10 гр;
- Сода — 1/4 ч. л.;
- Борошно — 60 г;
- Олія — 15 гр.
Процес дій:
Млинці — відмінна ідея не тільки до чаю, але і для повноцінного сніданку. Їх люблять дорослі і діти, а найголовніше — їх приготування не займає багато часу. Якщо їх робити всією сім’єю, то ваша трапеза буде ще веселіше з нашими порадами і рецептами.