Рецепти самої смачної домашньої аджики на зиму з варінням і без варіння, з помідорами і пекучим перцем, оригінальної аджики по-кавказьки і незвичайної зеленої аджики з покроковими фото і відео майстер-класами приготування

Аджика з жовтої сливи на зиму: смачний і незвичайний рецепт

Потрібно:

  • Сливи жовті — 2 кг;
  • Томатна паста — 2 ст л.;
  • Перець чилі — 2 стручки;
  • Часник — 200 г;
  • Цукор — 200 г;
  • Сіль — 2 ст. л.

Процес:

  • Підготуйте необхідне — сливи позбавте від кісток, перець від плодоніжок, і перекрутіть.
  • З’єднайте з сипучими частинами і пастою.
  • Перемістіть на вогонь і тримайте протягом 40 хв.
  • У процесі варіння помішуйте вміст.
  • В кінці закиньте подрібнений часник.
  • Гарячу приправу упакуйте в ємності.
  • Рецепт аджики з червоної смородини

    Потрібно:

    • Червона смородина — 0,5 кг;
    • Перець пекучий — 2 шт;
    • Часник — 2 головки;
    • Петрушка, кріп, базилік кінза — великий пучок;
    • Сіль — 1 год л.

    Спосіб приготування:

  • Підготуйте необхідні складові, промийте і обсушіть.
  • Перекрутіть все в машині для рубки м’яса.
  • Змішайте всі частини і пройдіться ще раз блендером.
  • Перемістіть готову масу в суху і чисту ємність.