Рецепти самої смачної домашньої аджики на зиму з варінням і без варіння, з помідорами і пекучим перцем, оригінальної аджики по-кавказьки і незвичайної зеленої аджики з покроковими фото і відео майстер-класами приготування

Аджика на зиму з буряка

Знадобиться:

  • Буряк — 600 г;
  • Морква — 300 г;
  • Перець болгарський солодкий — 300 г;
  • Чилі — 2 шт;
  • Лавровий лист — 2 аркуша;
  • Томатний сік — 1 л;
  • Рослинна олія — 50 мл;
  • Сіль — 10 г;
  • Цукор — 50 г;
  • Оцтова есенція — 1 год л.

Спосіб приготування:

  • Підготуйте овочі, наріжте і перетріть в машині для рубки м’яса.
  • З’єднайте моркву з цукром, а буряк з маслом.
  • У ємність для варіння налийте частина соку і помістіть всередину змішані овочі.
  • Через 20 хв гасіння закиньте роздавлений часник, подрібнений перець і томатний сік.
  • Тушкуйте ще 30 хвилин і перемістіть в знезаражені ємності.
  • Найсмачніший рецепт аджики на зиму: поради кулінарів

    • Після довгого зберігання у холодильнику перед вживанням дістаньте приправу за кілька годин. Завдяки теплому приміщенні, вона природно нагріється і не втратить свій первісний смак.
    • Додаючи в аджику томати, знімайте з них «шапку», тобто зеленувату верхню частину.
    • Для більшої схоронності кавказької приправи варіть її на слабкому вогні не менше 30 хвилин.
    • Для додання «східної родзинки» страви використовуйте кавказьку приправу.
    • Використовуйте приправу в якості маринаду для м’яса перед тим, як його запекти.
    • Для додання гострого смаку салату використовувати вже готову приправу.
    • Вхідні до складу компоненти відмінно справляються з вірусними захворюваннями, тому приправу можна використовувати в якості профілактики.

    Приготувати смачну і пікантну приправу для страв дуже просто, завдяки нашому списку рецептів. Аджика чудово прикрасить будь-який стіл, будь він святковий або повсякденний. Готувати її не тільки просто і швидко, але і цікаво, так як в процесі можна експериментувати з новими компонентами.