Аджика на зиму з буряка
Знадобиться:
- Буряк — 600 г;
- Морква — 300 г;
- Перець болгарський солодкий — 300 г;
- Чилі — 2 шт;
- Лавровий лист — 2 аркуша;
- Томатний сік — 1 л;
- Рослинна олія — 50 мл;
- Сіль — 10 г;
- Цукор — 50 г;
- Оцтова есенція — 1 год л.
Спосіб приготування:
Найсмачніший рецепт аджики на зиму: поради кулінарів
- Після довгого зберігання у холодильнику перед вживанням дістаньте приправу за кілька годин. Завдяки теплому приміщенні, вона природно нагріється і не втратить свій первісний смак.
- Додаючи в аджику томати, знімайте з них «шапку», тобто зеленувату верхню частину.
- Для більшої схоронності кавказької приправи варіть її на слабкому вогні не менше 30 хвилин.
- Для додання «східної родзинки» страви використовуйте кавказьку приправу.
- Використовуйте приправу в якості маринаду для м’яса перед тим, як його запекти.
- Для додання гострого смаку салату використовувати вже готову приправу.
- Вхідні до складу компоненти відмінно справляються з вірусними захворюваннями, тому приправу можна використовувати в якості профілактики.
Приготувати смачну і пікантну приправу для страв дуже просто, завдяки нашому списку рецептів. Аджика чудово прикрасить будь-який стіл, будь він святковий або повсякденний. Готувати її не тільки просто і швидко, але і цікаво, так як в процесі можна експериментувати з новими компонентами.