Дитячі рецепти: найсмачніші рецепти страв для дітей — отримуємо максимум поживності з недорогих продуктів

Овочевий суп з яйцем на м’ясному бульйоні

Перші страви для діток можна готувати в різних варіаціях, і чим різноманітніше їх складу, тим насиченішим буде страву.

Перелік продуктів:

  • М’ясо – 400 г
  • Картопля – 4 шт.
  • Капуста кольорова (білокачанна, броколі) – 100г
  • Ріпа -50 р
  • Цибуля – 0,5 шт
  • Морква – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Зелень (кріп, петрушка) – 20 г
  • Зелений горошок – 60 г
  • Крупа гречана (рисова, перлова, пшенична) – 30 р.

Готуйте наступним чином:

  • Нежирне м’ясо доведіть до кипіння, перший бульйон злийте і промийте м’ясо. Потім залийте його чистою водою і варіть до готовності.
  • Додайте цибулю і моркву, нарізану соломкою або натерту на крупній тертці. Овочі кидайте сирі, попередньо їх смажити не потрібно. За бажанням можете нашаткувати туди ріпу.
  • Приблизно через півгодини (в залежності від готовності м’яса) внесіть картоплю і крупи, на основі яких повинен бути суп. Це може бути гречка, рис, перловка або ж макаронні вироби.
  • За 15 хвилин до готовності можете закладати капусту. Яку саме – вибирайте на свій розсуд: білокачанну, пекінську, цвітну капусту або брокколі. В один час з капустою потрібно варити болгарський перець або кабачок.
  • За десять хвилин до закінчення приготування покладіть в суп зелений горошок, також можна урізноманітнити бульйон, нарізавши туди помідори.
  • Заздалегідь відвареною яйцем і дрібно посіченою зеленню прикрасьте суп при подачі або ж киньте за 1-2 хвилини до закінчення варіння. Перед тим, як погасити вогонь, блюдо трохи посоліть.