Дитячі рецепти: найсмачніші рецепти страв для дітей — отримуємо максимум поживності з недорогих продуктів
Овочевий суп з яйцем на м’ясному бульйоні
Перші страви для діток можна готувати в різних варіаціях, і чим різноманітніше їх складу, тим насиченішим буде страву.
Перелік продуктів:
М’ясо – 400 г
Картопля – 4 шт.
Капуста кольорова (білокачанна, броколі) – 100г
Ріпа -50 р
Цибуля – 0,5 шт
Морква – 1 шт.
Яйце – 1 шт.
Зелень (кріп, петрушка) – 20 г
Зелений горошок – 60 г
Крупа гречана (рисова, перлова, пшенична) – 30 р.
Готуйте наступним чином:
Нежирне м’ясо доведіть до кипіння, перший бульйон злийте і промийте м’ясо. Потім залийте його чистою водою і варіть до готовності.
Додайте цибулю і моркву, нарізану соломкою або натерту на крупній тертці. Овочі кидайте сирі, попередньо їх смажити не потрібно. За бажанням можете нашаткувати туди ріпу.
Приблизно через півгодини (в залежності від готовності м’яса) внесіть картоплю і крупи, на основі яких повинен бути суп. Це може бути гречка, рис, перловка або ж макаронні вироби.
За 15 хвилин до готовності можете закладати капусту. Яку саме – вибирайте на свій розсуд: білокачанну, пекінську, цвітну капусту або брокколі. В один час з капустою потрібно варити болгарський перець або кабачок.
За десять хвилин до закінчення приготування покладіть в суп зелений горошок, також можна урізноманітнити бульйон, нарізавши туди помідори.
Заздалегідь відвареною яйцем і дрібно посіченою зеленню прикрасьте суп при подачі або ж киньте за 1-2 хвилини до закінчення варіння. Перед тим, як погасити вогонь, блюдо трохи посоліть.