Дитячі рецепти: найсмачніші рецепти страв для дітей — отримуємо максимум поживності з недорогих продуктів
Операція «Шарлотка» або пиріг з начинками, які є в холодильнику
Часом маленькі ласуни слізно просять приготувати їм солодкі смаколики. А що може бути смачніше випічки, яка просякнута маминою любов’ю? Одним з найбільш простих і швидких в приготуванні рецептів є пиріг. Різновидів пирогів величезна кількість з найрізноманітнішими начинками, але давайте розглянемо пиріг, начинка для якого в наявності цілий рік – це яблука.
Витрачені продукти:
Яблука – 5 шт.
Борошно вищого сорту – 300 г
Розпушувач для тіста – 1 ч. л.
Вершкове масло – 100 г
Яйце – 4 шт.
Цукор – 200 г
Сіль – на кінчику ножа.
Як його готувати? А ось так:
У глибокій мисці розітріть яйця з цукром і сіллю, для створення неповторного аромату додати пакетик ванільного цукру. Цукру покладіть стільки, щоб готовий пиріг відповідав вашим смаковим уподобанням. Усе ретельно збийте вінчиком.
Борошно просійте і змішайте з розпушувачем, поступово підсипати її до збитим яйцям. Активно замішайте тісто, розминаючи кожну грудочку.
На водяній бані розтопіть масло, остудіть до кімнатної температури, вилити в тісто і надайте йому однорідну текстуру.
Яблука помийте і очистіть від шкірки, потім наріжте великими кубиками або часточками.
Форму, в якій буде готуватися пиріг, застеліть папером для випічки. Змастіть її невеликим шматочком вершкового масла, потім викладіть яблука на дно форми.
Залийте яблука тестом, поставте форму запікатися в духовку при 180°С 25-30 хвилин. За допомогою сірника або зубочистки перевірте, пропеклась чи шарлотка. Паличка суха – пиріг готовий. Для краси присипте випічку цукровою пудрою.
Шарлотку також можна готувати з використанням груш, слив, бананів, персиків, а також інших фруктів, які є вдома.