Класичний манник — смачний десерт для маленької ласуни
Манник – це надзвичайно смачна різновид пирога. Свою назву він отримав за рахунок того, що основним інгредієнтом, що входять до складу його рецепту, є манка. Базовий рецепт лепешняку можна урізноманітнити різними ягодами, горіхами, фруктами або сухофруктами, не зіпсувати його і додаванням меду або маку. Такі компоненти припадуть до душі маленьким ласунам.
Базовий рецепт класичного лепешняку
Спочатку потрібно визначитися, на якому кисломолочному продукті буде замішаний манник. Просто вибирайте продукт, який є у Вас в холодильнику.
Необхідні продукти:
- манна крупа – 1 ст.
- цукор – 1 ст.
- кисломолочний продукт – 1 ст.
- яйця – 3 шт.
- сода – 1 ч. л.
- вершкове масло – 100 г
- борошно – 1 ст.
Спосіб приготування:
- В будь-якій з кисломолочних продуктів додайте манну крупу і старанно її розчиніть.
- Залиште мінімум на годину для набухання.
- Збийте яйця, цукровий пісок, щоб все гарненько розчинилося.
- Розтоплене вершкове масло вилийте до манки, додайте туди приготовану суміш яєць з цукром.
- Всипте просіяне борошно і в самому кінці додайте в тісто соду.
Заміс бажано проводити за допомогою міксера або ж, якщо такого не знайдеться, все ретельно збийте вінчиком. Так можна запобігти появі грудок в тесті.
- По консистенції приготовлена маса повинна бути не дуже густий.
- Форму для запікання змастіть вершковим маслом, посипати манкою і залийте тестом. Духовку розігрійте до 190 °C і випікайте манник приблизно 40 хвилин.