Дитячі рецепти: найсмачніші рецепти страв для дітей — отримуємо максимум поживності з недорогих продуктів

Класичний манник — смачний десерт для маленької ласуни

Манник – це надзвичайно смачна різновид пирога. Свою назву він отримав за рахунок того, що основним інгредієнтом, що входять до складу його рецепту, є манка. Базовий рецепт лепешняку можна урізноманітнити різними ягодами, горіхами, фруктами або сухофруктами, не зіпсувати його і додаванням меду або маку. Такі компоненти припадуть до душі маленьким ласунам.

Базовий рецепт класичного лепешняку

Спочатку потрібно визначитися, на якому кисломолочному продукті буде замішаний манник. Просто вибирайте продукт, який є у Вас в холодильнику.

Необхідні продукти:

  • манна крупа – 1 ст.
  • цукор – 1 ст.
  • кисломолочний продукт – 1 ст.
  • яйця – 3 шт.
  • сода – 1 ч. л.
  • вершкове масло – 100 г
  • борошно – 1 ст.

Спосіб приготування:

  • В будь-якій з кисломолочних продуктів додайте манну крупу і старанно її розчиніть.
  • Залиште мінімум на годину для набухання.
  • Збийте яйця, цукровий пісок, щоб все гарненько розчинилося.
  • Розтоплене вершкове масло вилийте до манки, додайте туди приготовану суміш яєць з цукром.
  • Всипте просіяне борошно і в самому кінці додайте в тісто соду.

Заміс бажано проводити за допомогою міксера або ж, якщо такого не знайдеться, все ретельно збийте вінчиком. Так можна запобігти появі грудок в тесті.

  • По консистенції приготовлена маса повинна бути не дуже густий.
  • Форму для запікання змастіть вершковим маслом, посипати манкою і залийте тестом. Духовку розігрійте до 190 °C і випікайте манник приблизно 40 хвилин.