М’ясні зрази на пару
Мами дітей повинні бути обізнані, що м’ясні продукти дуже корисні і важливі для нормального росту і розвитку дитячого організму. Всі діти різні, і батьки в праві вирішувати, яким чином необхідно приготувати м’ясо для користі їх нащадків. Наприклад, м’ясні зрази на пару – неймовірно корисно, а якщо додати яйце і морква – то ще й фантастично смачно.
Для приготування знадобиться:
- фарш яловичий – 500г
- яйце – 3 шт.
- цибуля – 1 шт.
- молоко – приблизно 85 мл
- хліб – 1-2 шматка
- морква — 1 шт.
- сіль – маленька щіпка.
Даний рецепт можна застосовувати при готуванні страв дітям від півтора років. Отже:
- Відваріть до готовності 2 яйця і моркву, третє яйце знадобиться для приготування фаршу.
- Паралельно займіться яловичим фаршем. Для цього вбийте туди яйце, що залишилося, додайте кілька шматочків хліба, попередньо розім’ятого в молоці. Приготовану суміш трохи посоліть, але не перестарайтеся.
- Цибулину натерти на дрібній тертці.
- Яйця і моркву, які були відварені, поріжте кубиками, гарненько розмішайте і додайте трохи солі.
- Процес формування зраз можна порівняти з ліпленням пиріжків. Як це робити, кожен вибирає індивідуально. Можна ліпити, тримаючи в долоні, а можна – викладаючи на кухонну дошку.
Для полегшення процесу формування зраз, їх потрібно ліпити вологими руками, а поверхня, на якій це буде відбуватися, необхідно змочити водою.
- Сформуйте кульку і надайте йому плоску форму. Покладіть морквяно-яєчну начинку по центру.
- Обережно стисніть краї фаршу, надаючи кругленьку форму.
- Форму, в якій буде готуватися блюдо, змастіть рослинною олією і перенесіть заготовку в ємність. Приготування на пару займе хвилин 40.
Цікаві прийоми в приготуванні дитячих зраз з м’ясом: