Як солити і маринувати вовнянки в домашніх умовах: 10 кращих способів і рецептів смачно і швидко приготувати вовнянки на зиму

Як засолити разом вовнянки та сироїжки?

Потрібно:

Процес:

  • Попередньо за 3 дні вимочіть мікроорганізми, підготуйте для засолу їх і інші компоненти.
  • Помістіть в тару спеції і трави, залийте водою і помістіть всередину асорті з грибів.
  • Тару накрийте кришкою і поставте вантаж.
  • Через 12 годин можна подавати страву до столу.
  • Для гарячого методу потрібно:

    Процес:

  • Попередньо підготуйте основні складові.
  • Помістіть асорті з мікроорганізмів в тару і залийте водою.
  • Перенесіть на вогонь до моменту закипання.
  • Потім зменшіть вогонь до слабкого стану, всипте спеції і зелень.
  • Через 30 хвилин вимкніть вогонь.
  • Розсортуйте асорті по судинах, залийте розсолом і зафіксуйте кришками.
  • Зберігайте в прохолодному підвалі або в холодильнику.
  • Як правильно маринувати вовнянки?

    Особливої відмінності в методах засолювання та маринування вовнянок немає. Цей спосіб схожий на гарячу засолку, але все ж має ряд відмінностей. Розберемо головні принципи приготування маринованих вовнянок:

    • Чистка та сортування мікроорганізмів повинна проводитися в обов’язковому порядку.
    • Великі рубаються на четвертинки або шість частин, середні — навпіл, а дрібні залишаються в початковому розмірі.
    • Ніжки відокремлюються від капелюшків і рубаються на кілька частин, залежно від розміру.
    • Після сортувальних і чистячих дій гриби піддаються отмачиванию на кілька діб.
    • Під час вимочування вода змінюється з періодичністю 2-3 години.
    • Після цього гриби піддаються тепловій обробці, за допомогою варіння до повної готовності.
    • Готовими вважаються ті гриби, які опустилися на дно в процесі варіння.