Як засолити разом вовнянки та сироїжки?
Потрібно:
Процес:
Для гарячого методу потрібно:
Процес:
Як правильно маринувати вовнянки?
Особливої відмінності в методах засолювання та маринування вовнянок немає. Цей спосіб схожий на гарячу засолку, але все ж має ряд відмінностей. Розберемо головні принципи приготування маринованих вовнянок:
- Чистка та сортування мікроорганізмів повинна проводитися в обов’язковому порядку.
- Великі рубаються на четвертинки або шість частин, середні — навпіл, а дрібні залишаються в початковому розмірі.
- Ніжки відокремлюються від капелюшків і рубаються на кілька частин, залежно від розміру.
- Після сортувальних і чистячих дій гриби піддаються отмачиванию на кілька діб.
- Під час вимочування вода змінюється з періодичністю 2-3 години.
- Після цього гриби піддаються тепловій обробці, за допомогою варіння до повної готовності.
- Готовими вважаються ті гриби, які опустилися на дно в процесі варіння.