Як солити вовнянки на зиму в банках
Підготуйте:
Дії:
Заздалегідь підготуйте складові, а мікроорганізми вимочіть перед засолкою протягом 2-3 днів, періодично міняючи воду 4-6 разів на день.
Судини стерилізуйте і висушіть.
Шарами викладіть гриби з сіллю.
Масло поставте на вогонь і доведіть до гарячого стану.
Всередину судин влийте гаряче рослинне масло.
Зафіксуйте судини кришками і поставте в холодильник.
Після 2-х місяців їх можна подавати на стіл.
Як смачно засолити вовнянки білявки?
Перед тим як братися за роботу, необхідно знати, що при засолі біланів:
- Ніжки не використовуються;
- Годяться тільки зрілі види, а старі і нестиглі не використовуються;
- Замочування триває від 2 до 4 годин при гарячому приготуванні і від 3-х до 4-х — при холодному.
Потрібно:
Процес дій для холодного способу:
Підготуйте всі складові засолу.
На дно тари укомплектуйте суміш з солі, прянощів і рослин.
Викладайте шарами гриби, зверху посипаючи сіллю.
Вміст тари накрийте марлею і кришкою меншого діаметру, потім поставте вагомий вантаж.
Через 1,5 місяця грибу будуть готові і їх можна вживати.
Дії для гарячого методу:
Змішайте воду з сіллю, 50 гр на 1 л.
Залийте білянки і перенесіть на сильний вогонь.
Після появи ознак закипання зменшіть вогонь до середнього положення конфорки і продовжуйте варити протягом 10 хвилин.
Коли буде з’являтися піна, її необхідно видаляти, а гриби — весь час помішувати.
Вийміть мікроорганізми і обсушіть.
В окрему тару помістіть прянощі і трави, залийте солоною водою в пропорції 200 грам на 1 літр.
Розсіл поставте на вогонь і доведіть до кипіння.
Залийте гриби розсолом, повністю опустивши їх під рідина.
Зафіксуйте кришкою меншого діаметру і помістіть зверху вантаж, через місяць білани будуть готові.
Сторінка:
1 2 3 4 5 6 7 8 9