Як солити і маринувати вовнянки в домашніх умовах: 10 кращих способів і рецептів смачно і швидко приготувати вовнянки на зиму

Як солити вовнянки на зиму в банках

Підготуйте:

Дії:

  • Заздалегідь підготуйте складові, а мікроорганізми вимочіть перед засолкою протягом 2-3 днів, періодично міняючи воду 4-6 разів на день.
  • Судини стерилізуйте і висушіть.
  • Шарами викладіть гриби з сіллю.
  • Масло поставте на вогонь і доведіть до гарячого стану.
  • Всередину судин влийте гаряче рослинне масло.
  • Зафіксуйте судини кришками і поставте в холодильник.
  • Після 2-х місяців їх можна подавати на стіл.
  • Як смачно засолити вовнянки білявки?

    Перед тим як братися за роботу, необхідно знати, що при засолі біланів:

    • Ніжки не використовуються;
    • Годяться тільки зрілі види, а старі і нестиглі не використовуються;
    • Замочування триває від 2 до 4 годин при гарячому приготуванні і від 3-х до 4-х — при холодному.

    Потрібно:

    Процес дій для холодного способу:

  • Підготуйте всі складові засолу.
  • На дно тари укомплектуйте суміш з солі, прянощів і рослин.
  • Викладайте шарами гриби, зверху посипаючи сіллю.
  • Вміст тари накрийте марлею і кришкою меншого діаметру, потім поставте вагомий вантаж.
  • Через 1,5 місяця грибу будуть готові і їх можна вживати.
  • Дії для гарячого методу:

  • Змішайте воду з сіллю, 50 гр на 1 л.
  • Залийте білянки і перенесіть на сильний вогонь.
  • Після появи ознак закипання зменшіть вогонь до середнього положення конфорки і продовжуйте варити протягом 10 хвилин.
  • Коли буде з’являтися піна, її необхідно видаляти, а гриби — весь час помішувати.
  • Вийміть мікроорганізми і обсушіть.
  • В окрему тару помістіть прянощі і трави, залийте солоною водою в пропорції 200 грам на 1 літр.
  • Розсіл поставте на вогонь і доведіть до кипіння.
  • Залийте гриби розсолом, повністю опустивши їх під рідина.
  • Зафіксуйте кришкою меншого діаметру і помістіть зверху вантаж, через місяць білани будуть готові.