Як солити і маринувати вовнянки в домашніх умовах: 10 кращих способів і рецептів смачно і швидко приготувати вовнянки на зиму

Як солити вовнянки гарячим способом

Потрібно:

  • Волнушки — 5 кг;
  • Листя хрону — 10 шт;
  • Часник — 3 зубчики;
  • Сіль кам’яна — 30 гр;
  • Вода — 1 л.

Процес:

  • Підготуйте компоненти, а гриби заздалегідь вимочити.
  • У тару помістіть воду і сіль, перенесіть на вогонь.
  • Відсортуйте мікроорганізми за розміром.
  • Коли вода почне кипіти, помістіть всередину листя хрону, а потім гриби на 15 хвилин.
  • Виловите вовнянки, залишаючи розсіл недоторканим, і промийте під проточною водою.
  • В підготовлену для засолу тару влийте розсіл, закиньте часник і гриби.
  • Накрийте меншою за розміром кришкою і вантажем, щоб вміст не спливало.
  • Перемістіть засолення в холодильник на 3-е суток.
  • Після помістіть в знезаражені судини і зафіксуйте капроновими кришками.
  • Через добу можна подавати до столу.
  • Зберігати більше 2-х місяців приготовані таким чином гриби не варто. Краще вживати після їх повного приготування.