Як солити і маринувати вовнянки в домашніх умовах: 10 кращих способів і рецептів смачно і швидко приготувати вовнянки на зиму

Як готувати вовнянки до засолюванні?

  • Перед роботою необхідно підготувати продукти. А саме — добре відчистити організми від бруду і трави, прилиплої в процесі проростання. Варто зауважити, що робити це потрібно акуратно, так як навіть при слабкому натисканні гриб починає розвалюватися на дрібні частини. Чищення гриба може посприяти зубна щітка м’якою жорсткості.
  • Перед подачею грибів на обмивання їх необхідно розсортувати за кольором і формою. Це полегшить подальшу роботу і збереже ідеальний смак страви.
  • Перед приготуванням вовнянки потрібно вимочити у воді протягом 2-х діб. Це необхідно для того, щоб вони не були гіркими. Періодично потрібно міняти воду в тарі, хоча б кожні 2 години. В іншому випадку вони закиснуть і зіпсуються.
  • Вода повинна повністю покривати мікроорганізми, щоб вийшла гіркота скрізь. До того ж, якщо вони будуть виглядати, то цілком ймовірно покриються цвіллю, а її дуже і дуже важко вивести. Навіть якщо промити, то смак і запах можуть все одно залишитися.
  • Якщо вовнянки йдуть на засолення, то вимочування краще робити в кисло-солоній воді 3-х діб. Це прибере гіркоту і додасть пікантний смак. Раз у 2 години потрібно зливати воду і наповнювати тару з грибами нової. Для цього приймає на 1 л води — 50 г солі і 2 г лимонної кислоти.