Як солити і маринувати вовнянки в домашніх умовах: 10 кращих способів і рецептів смачно і швидко приготувати вовнянки на зиму
Як готувати вовнянки до засолюванні?
Перед роботою необхідно підготувати продукти. А саме — добре відчистити організми від бруду і трави, прилиплої в процесі проростання. Варто зауважити, що робити це потрібно акуратно, так як навіть при слабкому натисканні гриб починає розвалюватися на дрібні частини. Чищення гриба може посприяти зубна щітка м’якою жорсткості.
Перед подачею грибів на обмивання їх необхідно розсортувати за кольором і формою. Це полегшить подальшу роботу і збереже ідеальний смак страви.
Перед приготуванням вовнянки потрібно вимочити у воді протягом 2-х діб. Це необхідно для того, щоб вони не були гіркими. Періодично потрібно міняти воду в тарі, хоча б кожні 2 години. В іншому випадку вони закиснуть і зіпсуються.
Вода повинна повністю покривати мікроорганізми, щоб вийшла гіркота скрізь. До того ж, якщо вони будуть виглядати, то цілком ймовірно покриються цвіллю, а її дуже і дуже важко вивести. Навіть якщо промити, то смак і запах можуть все одно залишитися.
Якщо вовнянки йдуть на засолення, то вимочування краще робити в кисло-солоній воді 3-х діб. Це прибере гіркоту і додасть пікантний смак. Раз у 2 години потрібно зливати воду і наповнювати тару з грибами нової. Для цього приймає на 1 л води — 50 г солі і 2 г лимонної кислоти.