Як приготувати картоплю з грибами смачно і швидко на сковороді, в фользі в духовці, в казані, протушкувати в каструлі, в мультиварці і в горщиках з лісовими грибами і печерицями?
Як приготувати запіканку картоплі і грибів?
Потрібно:
Картопля молода — 500 г;
Гриби — 500 г;
Цибуля — 2 шт;
Морква — 1 шт;
Сметана — 400 г;
Яйце — 2 шт;
Часник — 2 зубці;
Сир плавлений — 200 г;
Перець, сіль — за смаком;
Зелень — за смаком.
Дії:
Приготуйте картопля “у мундирі”, очистіть від шкірки і натріть на терочном обладнанні.
Гриби підсмажте з цибулею, морквою та спеціями.
Зробіть соус, з’єднавши сметану і протертий або дрібно порізаний часник, вбийте яйця і добре розмішайте віночком.
Змастіть деко маслом і натріть у нього половину тертого картоплі, залийте половиною соусу, викладіть обсмажені компоненти. Потім знову шар другої частини картоплі, а зверху вилийте решті соус.
Випікайте протягом 30 хвилин при 180°С. Після дістаньте і затріть плавленим сиром.
Залиште в духовій шафі ще на 10 хвилин, після чого подавайте до столу.