Як приготувати картоплю з грибами смачно і швидко на сковороді, в фользі в духовці, в казані, протушкувати в каструлі, в мультиварці і в горщиках з лісовими грибами і печерицями?

Як приготувати запіканку картоплі і грибів?

Потрібно:

  • Картопля молода — 500 г;
  • Гриби — 500 г;
  • Цибуля — 2 шт;
  • Морква — 1 шт;
  • Сметана — 400 г;
  • Яйце — 2 шт;
  • Часник — 2 зубці;
  • Сир плавлений — 200 г;
  • Перець, сіль — за смаком;
  • Зелень — за смаком.

Дії:

  • Приготуйте картопля “у мундирі”, очистіть від шкірки і натріть на терочном обладнанні.
  • Гриби підсмажте з цибулею, морквою та спеціями.
  • Зробіть соус, з’єднавши сметану і протертий або дрібно порізаний часник, вбийте яйця і добре розмішайте віночком.
  • Змастіть деко маслом і натріть у нього половину тертого картоплі, залийте половиною соусу, викладіть обсмажені компоненти. Потім знову шар другої частини картоплі, а зверху вилийте решті соус.
  • Випікайте протягом 30 хвилин при 180°С. Після дістаньте і затріть плавленим сиром.
  • Залиште в духовій шафі ще на 10 хвилин, після чого подавайте до столу.