Рецепт домашнього торта Медовик: коржі для медівника, рецепти класичного та заварного медовика зі сметаною і згущеним молоком, приготування медовика в мультиварці
Секрети приготування смачного медовика
Як і будь-яке інше блюдо, медовик має свої секретики, завдяки яким цей десерт виходить ще ніжніше, ще смачніше. Поділимося цими секретами з вами.
Мед. Для вишуканої випічки краще брати світлі сорти меду. Справа в тому, що темний мед більш насичений характерним медовим смаком. Також слід знати, що мед з акації та гречки може надати смак якоїсь терпкості коржам.
Коржі. Щоб коржі легше розкочувалися, робити це потрібно, поки тісто ще тепле. Холодне тісто розкачати набагато важче.
Борошно. Борошно слід брати тільки вищого гатунку. В іншому випадку вона буде плисти. Просіяти її слід обов’язково. Так вона насититься киснем, і коржі будуть більш пухнастими.
Тісто. Коли обрізаєте краю сирого тіста, їх не слід втручатися в інші, ще не розкачані шматочки. В іншому випадку коржі з додавання обрізків будуть неоднорідними.
Просочення. Медовик, щоб насититись смаком, необхідно просочитися. Час просочення 6-12 годин.
Крем. Крем вибирає кожна господиня той, який люблять в її родині.
1) Якщо це заварний, то для додання йому ніжності 1/4 частину борошна замінити крохмалем.
2) Якщо вибираєте сметанний крем, то віддайте перевагу свіжій сметані з високим відсотком жирності. Збивайте її акуратно, оскільки замість крему можна одержати масло.
3) Якщо у вас люблять масляний крем, то перш ніж починати збивати масло, потримайте його на столі при кімнатній температурі 1-2 години. Згущене молоко для такого крему необхідно брати рідку (не варену).
Ми представили вам чотири різних варіанти приготування коржів для медовика. Пробуйте, експериментуйте і дивуйте своїх рідних смачним десертом. Приємного апетиту!