Рецепт домашнього торта Медовик: коржі для медівника, рецепти класичного та заварного медовика зі сметаною і згущеним молоком, приготування медовика в мультиварці

Секрети приготування смачного медовика


Як і будь-яке інше блюдо, медовик має свої секретики, завдяки яким цей десерт виходить ще ніжніше, ще смачніше. Поділимося цими секретами з вами.

  • Мед. Для вишуканої випічки краще брати світлі сорти меду. Справа в тому, що темний мед більш насичений характерним медовим смаком. Також слід знати, що мед з акації та гречки може надати смак якоїсь терпкості коржам.
  • Коржі. Щоб коржі легше розкочувалися, робити це потрібно, поки тісто ще тепле. Холодне тісто розкачати набагато важче.
  • Борошно. Борошно слід брати тільки вищого гатунку. В іншому випадку вона буде плисти. Просіяти її слід обов’язково. Так вона насититься киснем, і коржі будуть більш пухнастими.
  • Тісто. Коли обрізаєте краю сирого тіста, їх не слід втручатися в інші, ще не розкачані шматочки. В іншому випадку коржі з додавання обрізків будуть неоднорідними.
  • Просочення. Медовик, щоб насититись смаком, необхідно просочитися. Час просочення 6-12 годин.
  • Крем. Крем вибирає кожна господиня той, який люблять в її родині.
    1) Якщо це заварний, то для додання йому ніжності 1/4 частину борошна замінити крохмалем.
    2) Якщо вибираєте сметанний крем, то віддайте перевагу свіжій сметані з високим відсотком жирності. Збивайте її акуратно, оскільки замість крему можна одержати масло.
    3) Якщо у вас люблять масляний крем, то перш ніж починати збивати масло, потримайте його на столі при кімнатній температурі 1-2 години. Згущене молоко для такого крему необхідно брати рідку (не варену).
  • Ми представили вам чотири різних варіанти приготування коржів для медовика. Пробуйте, експериментуйте і дивуйте своїх рідних смачним десертом. Приємного апетиту!