Рецепт домашнього торта Медовик: коржі для медівника, рецепти класичного та заварного медовика зі сметаною і згущеним молоком, приготування медовика в мультиварці

Торт медовик в домашніх умовах: покроковий рецепт з фото


Для тих, хто давно шукав рецепт дійсно самого смачного медівника, приготованого в домашніх умовах, цей рецепт стане смачним відкриттям. Виходить домашній традиційний медовик, коржі якого тануть у роті. Давайте готувати.

Для приготування потрібно:

  • 120 г меду;
  • 150 г цукру;
  • Два яйця;
  • 85 г домашнього вершкового масла (масла, маргарин не підійде);
  • 350 г борошна;
  • 1 год л соди.

У каструлі перемішати мед з цукровим піском, вершковим маслом і яйцями. Цю суміш відправити на плиту. Постійно заважаючи масу, довести її до однорідної консистенції.

Всипати соду.

Гарненько все перемішати. Тісто має збільшитися в два рази і злегка посвітліти. Зняти каструлю з вогню і в теплу масу поступово вести борошно.
Вимісити тісто. На вигляд воно ще рідкувате. Залишити його «відпочити» і охолонути на 10-20 хв. Якщо по закінченні цього часу воно буде рідким, то можна додати ще 50 г борошна, але не в саме тісто, а на стіл. Після, масу викласти на борошно і домішати.
Розділити тісто на однакові шматочки. З цієї кількості продуктів виходить 12 коржів, діаметром до 18 см або 10 до 20 см. Для випікання необхідна пергаментний папір. Нарізаємо стільки аркушів, скільки буде коржів.

Шматочок тіста покласти на лист пергаменту, присипаний борошном. Пальцями зробити з нього коржики.

Розкачати корж в 3 мм. Він повинен бути дуже тоненьким.

Виделкою зробити кілька проколів і відправити в духовку на 180 °С.

Через 5 хвилин коржик готовий.

Корж вийняти, і поки теплий, надати необхідну форму.

Продовжувати такі дії, поки не скінчиться все тісто.

Коржі готові!

Для зручності використовуємо кондитерське кільце або верхню частину від рознімної форми для випікання.

Кожен шар змастити кремом (про варіанти кремів розповімо нижче).

Верхній шар теж промазати. Накрити торт харчовою плівкою. У такому вигляді його ставлять в холодильник, щоб коржі просочилися. Час просочення — мінімум 6-7 годин.

Потрібно підготувати крихту для обсипання торта. Для цього потрібні обрізки, що залишилися від коржів.

Їх скласти в блендер і перемолоти. Це ж можна зробити за допомогою качалки.

Торт вийняти з холодильника, обсипати крихтою.

За бажанням можна прикрасити ще і подавати.